Danom slavlja i pogleda u budućnost okončan projekt Pazi(n) mladi! II; “Mladi znaju što žele, samo do sada to nisu imali prilike reći”

Facebook
Twitter
LinkedIn

„Dan slavlja i pogleda u budućnost“, završna je aktivnost održana u sklopu projekta Pazi(n) mladi! vol.2, koja je sredinom ovog tjedna u prostoru za mlade u pazinskom Spomen domu, osmišljenog kroz Akciju za 5! upravo u sklopu tog projekta, okupila mlade aktere na projektu, te one koji rade s njima i donositelje odluka iz gradske uprave i ustanova u Pazinu.

Događaju su prisustvovali i gosti iz Otočca, točnije predstavnice Savjeta mladih Grada Otočca i Rada Mužinić iz Zaklade „Kajo Dadić“, koji su došli upoznati projekt i sam rad po projektu kao primjer dobre prakse.

U prvom su dijelu prezentirani rezultati spomenutog projekta Pazi(n)! mladi vol.2, s naglaskom na aktivnosti izrade i usvajanje Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027., dokumenta,  koji kao takav predstavlja temelj za daljnje aktivnosti mladih u Pazinu.

„Slavio“ se , dakle, proces i poticajno okruženje koje je stvoreno za njihovo uključivanje u društveni život i proces donošenje odluka u Gradu, kao i samo unapređenje kompetencija mladih.

„U našem radu razmišljamo o vašoj budućnosti, o budućnosti naše djece. Možda u tom razmišljanju i promišljanju kako da unaprijedimo neke stvari dolazimo do krivog zaključka. Stoga ste vi tu da nas upozorite na to, date prijedloge, pitate i predlažete. Savjet mladih mora biti uključen u proces donošenja odluka koje se tiču mladih u Gradu, te ćemo to i dalje poticati. Zato, tražite i stvarajte prilike, uzimajte si slobodu reći što želite, mi smo tu da vas saslušamo i zajedno odlučimo“,  poručila je mladima gradonačelnica Suzana Jašić na  panel raspravi „Pogled u budućnost“.

Panel raspravom zapravo je zaključeno izuzetno interaktivno i zanimljivo druženje, tijekom koje se raspravljalo  o mogućnostima uključivanja mladih u donošenje odluka od njihovog interesa. Na panelu su sudjelovali ispred Grada Pazina gradonačelnica Suzana Jašić i Anton Finderle, savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade te Petra Pekica, direktorica Razvojne agencije Srce Istre, dok su mlade predstavljali  Ana Brubnjak i  Mia Pavlović.

„Mladi znaju što žele, samo što to do sada nisu imali prilike reći“,  generalni je stav mladih naglašen u tom pogledu u budućnost, tijekom kojeg su također mladi izrekli osjećaj ponosa što je napravljen veliki korak upravo prema boljoj budućnosti i položaju mladih u Pazinu.

Sam projekt Pazi(n) mladi! 2 proveo je Grad Pazin u partnerstvu s Centrom za mlade „Alarm“ Pazin, Društvom „Naša djeca“ Pazin, Volonterskim centrom Istra i Udrugom „Delta“ iz Rijeke. Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u području Ključne aktivnosti 154 – Aktivnosti sudjelovanja mladih+.

Pročitajte još...