FOTOGALERIJA | Odličnom idejom i kvalitetnom realizacijom iste se stvarno uspio ‘oživiti’ pazinski markat

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dobro smo ostali iznenađeni kada su nam jutros, oko 11:30, obznanili kako je „gužva“ na markatu već prošla. Naime, kada smo stigli na pazinsku tržnicu napraviti fotogaleriju, bio je primjetan „šušur“, baš onakav kakav pruža samo ‘markat’.

Puno je bilo ljudi ispred kafića, kušali su „gljivarski kotlić“ koji je bio i izdašan u porcijama, ali i ukusan pa je podijeljeno čak 300 porcija. U Pazin su tim povodom, zbog „Istarske izložbe gljiva“ došli zaljubljenici u to čudo prirode iz velikog broja dijelova Istre, a najviše ih je bilo iz Poreča i Labina.

Održana su i dva predavanja o gljivama koje su održali Miroslav Praskalo i Anton Brenko, a izložba unutar pazinske tržnice bila je zanimljiva i odraslima i djeci.

Organizator ove manifestacije bio je Istarski mikološko-gljivarski savez pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Pazina.  Istarski mikološko-gljivarski savez čine gljivarska društva „Sunčanica“ Medulin, „Žurdana“ Kaštelir, „Boletus“ Buje, „Martinčica“ Labin i Udruga tartufara „Istra“ Motovun.

Odlična ideja dobila je danas vrlo pozitivnu realizaciju te su se, kako nam je ispričala gradonačelnica Jašić, počele među ljudima stvarati ideje što bi se sve moglo organizirati na prostoru oko tržnice i u njoj samoj. Namjera da se revitalizira pomalo zamrla pazinska tržnica očito može pasti na plodno tlo jer tržnica je srce grada, kako kaže sama akcija…

Pročitajte još...