GRAD PAZIN: Radovi na rekonstrukciji glavne prometnice kroz grad Pazin izvode se prema planiranoj dinamici

Facebook
Twitter
LinkedIn

Radovi na rekonstrukciji glavne prometnice kroz grad Pazin u ulici M. B. Rašana, ukupne duljine od oko 300 metara, za sada se odvijaju prema planiranoj dinamici te bi, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, trebali biti dovršeni u travnju. U mjesec i pol dana izvedeni su tako radovi skidanja asfaltnih slojeva postojećeg kolnika i nogostupa s pripadajućim elementima kolničke konstrukcije te se trenutno izvode vrlo zahtjevni  radovi na podzemnoj infrastrukturi.

„Radi se o vrlo zahtjevnoj infrastrukturnoj dionici, koja je sva ispremrežena. Većina te infrastrukturne instalacije je označena i ucrtana, ali ima i dijelova koji su nešto izmaknuti u odnosu na očekivano, odnosno, instalacije se nalaze na drukčijim dubinama, a što iziskuje oprezniji pristup. U svakom slučaju, sve se uzima u obzir i ne prepušta se ništa slučaju te je cilj da se sada kvalitetno izvedu radovi“, ističe pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Pazina, Elvis Kliman.

Prije konačnog asfaltiranja i postavljanja ostalih elemenata same prometnice, u narednom razdoblju položit će se još cijevi za elektro instalaciju, a u tijeku je  zamjena i rekonstrukcija poklopaca i samih šahtova. Također, dijelom se mijenjaju postojeće i polažu nove cijevi oborinske odvodnje, dok je do sada obnovljena gotovo sva vodovodna infrastruktura na toj dionici.

Vrijedi spomenuti kako se je zbog položaja prometnice očekivala gužva u prometu, no, u ovih mjesec i pol dana radova pokazalo se da je privremena regulacija na tehničkoj razini dobro razrađena i promet se obilaznim pravcima relativno dobro odvija.

Da podsjetimo, ukupna investicija iznosi 305.206,55 tisuća eura, odnosno nešto više od 2,3 milijuna kuna (2.301.257,387 sa PDV-om), koju sufinanciraju Hrvatske ceste d.o.o. (187 tisuća eura) te Grad Pazin (nešto više od 118 tisuća eura). Radovi su započeli 25. siječnja ove godine, dok je planirano trajanje radova 90 dana. Izvođač radova su Ceste Pula d.o.o..

Pročitajte još...