I SLUŽBENO: Promotivni film „Autentična Istra – Good mood / Good food“ osvojio nagradu na Zagreb TourFilm Festivalu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bogata lokalna gastronomija i dobro raspoloženje koje istarska domaća hrana potiče okosnica su promotivnog filma „Autentična Istra – Good mood / Good food“, a upravo je taj film o izvornosti i kvaliteti domaće hrane u središnjoj Istri te jedinstvenih doživljaja koji se nude osvojio srca žirija na brojnim filmskim festivalima. Ovoga je puta film nagrađen i na domaćem terenu.

Promotivni film Autentična Istra – Good mood / Good food, čiju okosnicu čine bogata lokalna gastronomija i dobro raspoloženje koje ona potiče, osvojio je nagradu za najbolji hrvatski film u kategoriji „turistička destinacija/regija“ na Zagreb TourFilm Festivalu.

Navedeni je promotivni film prepoznat diljem svijeta jer je i na nekolicini svjetskih filmskih festivala također osvojio nagrade. Na International Tourism Film Festival Africa, koji se održao u Cape Townu, film je osvojio 2. mjesto. Odletio je zatim sve do New Yorka gdje je na New York Festivals TV & Film Award, pod pokroviteljstvom The Telly Awards, osvojio srebrnu medalju.

Odlične su vijesti potom stigle i iz Njemačke gdje je na vodećem festivalu turističkog filma The Golden City Gate osvojio prvo mjesto te je potom, još jednom u Njemačkoj, na festivalu The World Media Festivals osvojio prvo mjesto. Film je prikazan i u Japanu, na World’s Tourism Film Festivalu gdje nažalost nije osvojio nagradu, ali je bio među nominiranima.

Domaći su se, kao i strani, članovi žirija tako imali priliku upoznati s perjanicom istarske kuhinje – pršutom, sirom, vinom, čripnjom, tartufima, domaćom tjesteninom i slasticama. Susreli su domaćine koji obrađuju polja te vidjeli kako je moguće Istru doživjeti na zbilja autentičan način – spavanjem na slami, vožnjom prekrasnim krajolicima središnje Istre, ručanjem u vinogradu te kušanjem svježe hrane na polju ili na barci. Na taj način film svim gledateljima budi želju za dolaskom u središnju Istru i inspirira ih na istraživanje u bilo koje doba godine.

Podsjetimo, promotivni film Autentična Istra – Good mood / Good food obuhvaća gastronomsku ponudu područja TZ središnje Istre, TZ Grada Buzeta te TZ-ova općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj (14 JLS-ova), a režiju i produkciju potpisuje labinska tvrtka Level 52.

Film je realiziran u okviru aktivnosti definiranih Sporazumom o udruživanju turističkih zajednica gradova i općina s područja središnje Istre pod nazivom „Autentična Istra“, koji čine TZ središnje Istre, TZ Grada Buzeta te TZ-ova općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj. Realizacija filma financirana je sredstvima Fonda za udružene turističke zajednice, Hrvatske turističke zajednice.

Promotivni je film objavljen na hrvatskom i na engleskom jeziku, a pronaći ih možete na sljedećim poveznicama: https://www.youtube.com/watch?v=EjgnmN9yoSw (HR) i https://www.youtube.com/watch?v=sR_LVhekjWo (ENG).

Pročitajte još...