JOŠ FOTOGRAFIJA: Pasajte na “Advent u srcu Istre” i uživajte!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prigodnim pozdravom pazinske gradonačelnice Suzane Jašić te direktorice Turističke zajednice središnje Istre Sanje Kantaruti i tajnice Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić, jučer je i službeno otvoren Advent u srcu Istre. Kao i ranijih godina, prostor na platou ispred Spomen doma i dio Šetališta pazinske gimnazije pretvoren je u centar zbivanja u Pazinu, a koji je ove godine bogatiji, živahniji i izdašniji u svojoj ponudi.

Puno svjetla, mirisi fritula, palačinki, pršuta i kuhanog vina koji su se širili iz adventskih kućica, velik broj djece u redu za klizaljke te oni koji su već nizali svoje prve metre na klizalištu, obilježili su početak blagdanske čarolije u Pazinu.

Redovi su se stvarali i u holu Spomen doma koji su preuzele vilenjakinje, zapravo, 10 – tak frizerki u prigodnim opravama koje su u sklopu 2. Kids Freeza neumorno  sati i pol svojim vještim rukama ispunjavale dječje frizerske želje.

Plele su se pletenice, ukrašavalo se lice, a tako uređena i ukrašena djeca sudjelovala su i na prigodnoj radionici u organizaciji Društva Naša djeca Pazin koja se održavala paralelno na istom mjestu.

Početak Adventa svojim je nastupom upotpunila i skupina Roxy Dance, čije su plesne izvedbe na bini pored adventskih kućica privukle velik broj gledatelja. Popriličan broj  zainteresiranih pratio je i već tradicionalne Zimske igre na Pazinski, Ala! koje su se odvijale na Šetalištu pazinske gimnazije, dok se u blagdansko raspoloženje ušlo  i s kino predstavom u pazinskom Spomen domu gdje je prikazan film Želja ( „Wish“).

„Želja“ je, pak, bila ključna riječ i u poruci gradonačelnice Suzane Jašić na otvaranju, prije nego li je Pazin uplovio u zimsku avanturu. Želja da Advent u srcu Istre, najtoplija manifestacija koja svake godine raste i okuplja sve više i više posjetitelja, sljedeće godine napravi još jedan korak dalje, te želja da se svi dobro zabave i uživaju u ovim blagdanskim danima koji su pred nama.

Zahvalila se ujedno svima koji su sudjelovali u kreiranju programa; udrugama i ustanovama, kao i Udruženju obrtnika Pazin, Turističkoj zajednici središnje Istre i Pučkom otvorenom učilištu Pazin, koji uz Grad  podupiru  organizaciju Adventa u srcu Istre.

Uz klizalište, koje će biti otvoreno svaki dan od 10:00 do 21:00 sat, uz pauzu između 14:00 i 15:00 sati, nastavlja se i bogat program Adventa u srcu Istre koji će kroz narednih 25 dana posjetiteljima ponuditi preko 50 kulturnih, glazbenih, sportskih i gastro događanja namijenjenih različitim uzrastima i guštima.

Na programu je tako sutra, u subotu, 16. prosinca koncert  u Spomen domu  gdje će publiku zabavljati Jacques Houdek i Mario Lipovšek Battifiaca, dok su jutarnji sati rezervirani za Kunfeto, dječju animaciju na klizalištu.

U subotu počinje i prosinačka zabava koja nudi i noćni izlazak kod lokalnih pazinskih ugostitelja koji pripremaju niz žanrovski različitih nastupa. U Caffe baru Sax nastupa Gig SaversGradska kavana nudi zabavu uz Lucky band, dok se Caffe bar Club pretvara u Techno Club uz DJ Backes Patrica.

Caffe baru Club organizira i turnir u stolnom nogometu, a u subotu je na rasporedu i završnica Malonogometne zimske lige Pazin.

Detaljnije o programima zainteresirani mogu saznati na Facebook stranici klizališta https://www.facebook.com/klizalisteusrcuistre i/ili putem Instagrama Grada Pazina https://www.instagram.com/grad.pazin/?hl=hr  gdje će se redovito objavljivati svi programi i novosti vezane uz klizalište i Adventa.

Pasajte i uživajte!

Pročitajte još...