LIPI MOJ PAZIN, SVE SI LIPŠI: Završena većina malih komunalnih akcija osmog ciklusa projekta „Pazi(n) proračun!“ 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Posljednjih se par mjeseci intenzivno radilo na provođenju malih komunalnih akcija koje su odabrane na javnim raspravama po pojedinim mjesnim odborima Grada Pazina u sklopu projekta „Pazi(n) proračun!“. U osmom ciklusu uključivanja građana i građanki u proces donošenja gradskog proračuna za 2022. godinu na javnim raspravama direktno se glasalo o načinu utroška ukupno 390.000,00 kuna, od čega je za manje mjesne odbore bilo predviđeno po 30.000,00 kn, a za veće mjesne odbore Stari Pazin 40.000,00 kn i Pazin 50.000,00 kn.

Od 21 izglasane male komunalne akcije, koje se tiču gradnje,  uređivanja i održavanju manjih objekata i javnih površina s ciljem poboljšanja komunalnog standarda na području pojedinog mjesnog odbora, dosada su završene one postavljanja kombinirane penjalice i ljuljačke u Belcima, dok je na području MO Beram postavljena još i kombinirana sprava sa toboganom, ljuljačkom i penjalicom na dječjem igralištu u Veloj Trabi.

Postavljanje dodatnih sprava na dječjem igralištu izglasano je i u MO Trviž, pa je tako ono u naselju Buići dobilo novi tobogan. Tobogan je postavljen i na dječjem igralištu u Zagrebačkoj ulici na području MO Stari Pazin, a gdje je postavljena i zaštitna metalna panel ograda.

Radilo se i na uređenju okoliša društvenih domova te je u MO Zamask uređen plato ispred zgrade, a u Grdoselu je pri kraju uređenje okoliša oko zgrade bivše  škole. Za radove u društvenim domovima odlučili su se i mještani mjesnih odbora Lindar i Heki.

Obavljeni su tako radovi na Društvenom domu u Katunu Lindarskom gdje je postavljena aluminijska stolarija, dok su u Društvenom domu u Trošti  postavljene keramičke pločice i uređen pod. Od ostalih akcija, izvršeno je malčiranje poljskog puta u Zabrežanima i Trvižu, naručena je kuhinja za Društveni dom u Ježenju te je nabavljen materijal za unutarnje uređenje Društvenog doma u Katunu Trviškom. 

Pročitajte još...