Od srijede 24. svibnja nova regulacija prometa u Pazinu – teška teretna vozila “guraju” se izvan grada

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Ilustracija

Nakon dovršetka radova na rekonstrukciji glavne prometnice kroz Pazin i otvaranja ove dionice za promet, koje se očekuje u srijedu, 24. svibnja, nastupit će i nova regulacija prometa. Uspostavu nove regulacije omogućuju izmjene Odluke o uređenje prometa na području Grada Pazina, usvojene na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina, održane 11. ovog mjeseca.

Novom regulacijom prometa zabranjuje se:

  • kompletni tranzitni promet teškim teretnim vozilima centrom Pazina;
  • promet teretnim vozilima sa ili bez prikolice čija najveća dopuštena masa prelazi 10 tona duž ulica Družbe Sv. Ćirila i Metoda te M.B. Rašana;
  • promet tegljača s poluprikolicom i teretnih vozila s prikolicom od raskrižja ulica Miroslava Bulešića i Jurja Dobrile prema Lindaru, odnosno od skretanja kod zgrade „starog vodovoda“ do skretanja za Velanov Brijeg.

Ulazak u sam centar Pazina za dostavna vozila preko 10 tona, osim tegljača s poluprikolicom i teretnih vozila s prikolicama, bit će moguć preko Dubravice i ulice Jurja Dobrile do Joakima Rakovca.

Ovo ograničenje usmjereno je na povećanje kvalitete života građana u samom centru grada kako bi prometnica koja je do sad, zbog velike količine prometa pa tako i prometa teških teretnih vozila, razdvajala grad, postala gradska ulica koja spaja grad. To će pozitivno utjecati na sigurnost u prometu nemotoriziranih sudionika, posebice djece, na smanjenje buke, onečišćenja i podrhtavanja zgrada, kao i na vijek trajanja same prometnice što je financijski i infrastrukturno iznimno važno.

Za potrebe uspostave nove regulacije prometa postavit će se odgovarajući prometni znakovi, a Grad Pazin će u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova nastojat provoditi kontrolu provedbe Odluke o prometu na terenu.

Pročitajte još...