Po treći put održana manifestacija “Pjesnici oko kamenog stola”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinci i Pazinke svake godine 2. kolovoza slave svoj najveći godišnji blagdan Rim ili Porcijunkulu. Upravo taj dan su se oko kamenog stola okupili pjesnici kako bi govorili svoje stihove na hrvatskom jeziku i na mnogim narječjima lijepe Naše, promovirajući zajedničku zbirku pjesama ”Pjesnici oko kamenog stola”, treću po redu.

Svečanosti je nazočila gospođa Jessica Acquavita, zamjenica župana Istarske županije, koja je pozdravnim riječima pohvalila manifestaciju i obećala buduću podršku. Acquavita se i sama bavi lijepom riječi već godinama, tekstovi su joj uglazbljeni i nagrađivani, pa je itekako znala prepoznati kvalitetu radova koji su tiskani u ovoj trećoj knjizi u nakladi DOSTI Pazin (Društvo tjelesnih invalida) i njenog predsjednika Giuliana Bravara.

Knjigu su uredili: Neda Milenkovski, Davorka Flego i Giuliano Bravar, a za ilustracije se pobrinuo Drago Draguzet Barbanac, dok je za dizajn naslovnice zaslužan David Ivić. Knjigu je u 300 primjeraka tiskala tiskara Svitak Pazin. Za glazbeni dio se pobrinuo Davor Terzić iz Rovinja koji je ujedno i promovirao svoj novi CD duhovne glazbe pod nazivom ”Knjiga života”.

Pročitajte još...