Poznati rezultati izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Pazina, izašlo je 8,68% birača

Facebook
Twitter
LinkedIn
U Lindaru je na dočeku rezultata bilo veselo

Jučer su održani izbori za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Pazina. Birači su birali između 15 kandidacijskih lista od čega su po dvije imali mjesni odbor Pazin, Stari Pazin i Lindar dok su ostali mjesni odobri imali po jednu listu.

U mjesnom odboru Pazin i Stari Pazin, većinu je odnijela MOŽEMO! – politička platforma, dok su u mjesnom odboru Lindar birači izabrali Kandidacijsku listu grupe birača nositeljice Gordane Androšić.

Istarski demokratski sabor (IDS) izabran je u mjesnom odboru Kršikla i Zamask, dok su na listama mjesnih odbora Beram, Grdoselo, Heki, Kašćerga, Trviž, Zabrežani i Zarečje bile sastavljane od liste grupe birača.

Na jučerašnje izbore izašlo je 605 ili 8,68% birača od 6.972 upisanog broja. Rezultate donosimo u nastavku:

Rezultati izbora Vijeće mjesnog odbora Beram koja je imala jednu kandidacijsku lista grupe birača, nositelja Renata Cvitana dobila je 7 mjesta te su s te liste izabrani: Renato Cvitan, Franko Ladavac, Denis Jurčić, Marija Brajković, Roberto Antičević, Kristijan Pamić i Damir Milohanić. Od ukupno 382 upisanih birača glasovalo je njih 41.

Kandidacijska lista grupe birača, nositelja Nenada Blaškovića bila je kao jedina na biranju i u mjesnom odboru Grdoselo te je dobila 5 mjesta. Iz  liste u mjesni odbor su izabrani Nenad Blašković, Emanuela Šišović, Antonio Jurcola, Alenka Udovičić, Sanja Živolić Blašković. Od 110 upisanih birača glasovalo je njih 29.

Biračima u mjesnom odboru Heki na raspolaganju je bila jedna Kandidacijska lista grupe birača, nositelja Patrika Štifanića koja je dobila 7 mjesta. S liste su izabrani Patrik Štefanić, Mauro Kalac, Endi Širol, Miljenko Kotiga, Serđo Krizmanić, Ivan Ukušić i  Sandi Krizmanić. Od 552 upisanih birača glasovalo je njih 14.

Od 184 birača u pisanih u popis birača za mjesni odbor Kašćerga, glasalo je njih 35 za jedinu Kandidacijsku listu grupe birača, nositeljice Jelene Ivančić. Lista je dobila 5 mjesta te su s te liste izabrani Jelena Ivančić, William Hrvatin, Goran Ivančić, David Jelenković i Norbert Koraca.

Kandidacijska lista Istarskog demokratskog saveza (IDS), nositelja Vedrana Ivančića dobila je 5 mjesta u mjesnom odboru Kršikla te su s te liste izabrani Vedran Ivančić, Damir Dušković, Rozana Tominić, Kristijan Krnjus i Ugo Breščić. Od 91 upisanih birača glasovalo je njih 19.

Birači u mjesnom odboru Lindar imali su dvije liste – Kandidacijska lista grupe birača nositeljice Gordane Androšić  koja je dobila 97 glasova i time 5 mjesta u Vijeću mjesnog odbora, te lista Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nositelja Nikole Jedrejčića koja je dobila 39 glasova i time 2 mjesta u Vijeću mjesnog odbora.

S kandidacijske liste grupe birača izabrani su Gordana Androšić, Matija Zidarić, Tamara Damijanić, Katarina Jedrejčić i David Derossi, dok su s liste Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) izabrani Nikola Jedrejčić i Ivan Mišon. Od 398 upisanih birača glasovalo je njih 139, što broji najveću uzlaznost za ove izbore.

Od 2.639 upisanih birača koliko broji biračko mjesto Pazin glasovalo je njih 138 i to na način da je kandidacijska lista MOŽEMO! – politička platforma osvojila je 82 glasa i 7 mjesta u Vijeću mjesnog odbora Pazin, dok je lista Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) osvojila 47 glasova i 4 mjesta.

S kandidacijske liste MOŽEMO! – politička platforma izabrani su Goran Farkaš koji je ujedno i nositelj liste, Jana Prević-Finderle, Radenko Sloković, Doris Dobrila, Nerio Belić, Nikola Ardalić i Robert Krajcar.

S liste Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) u Vijeće mjesnog odbora Pazin idu Davorka Belac kao nositeljica liste, te Ranko Grković, Vesna Tončinić i Tomislav Čubrić.

Biračko mjesto Stari Pazin koje broji 1.344 upisanih birača, od čega je glasovalo njih 45 te biralo između kandidacijske liste MOŽEMO! – političke platforme i liste Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP). Kandidacijska liste MOŽEMO! – političke platforme osvojila je 31 glas i 7 mjesta u Vijeću mjesnog odbora Stari Pazin, dok je Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) dobila 13 glasova i time 2 mjesta u Vijeću mjesnog odbora Stari Pazin.

S liste MOŽEMO! – političke platforme izabrani su Iva Bakarčić (ujedno i nositeljica liste), Dejvis Marinčić, Emina Trošt, Renato Kalac, Andrea Lanča, Tina Gregorović Hlušička te Matko Krbavac, dok će se ispred Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) u Vijeću mjesnog odbora pridružiti Danijel Nefat i Aldo Lukez.

U mjesnom odboru Trviž bila je jedna kandidacijska lista grupe birača nositelja Željka Mraka koja je osvojila 9 mjesta. Od ukupnog broja birača, njih 659, glasalo je 59.  U Vijeće mjesnog odbora Trviž ulaze Željko Mrak, Vilim Vitulić, Srećko Koraca, Dragan Milotić, Ivan Bravar, Žarko Vitulić, Igor Brajković, Danijel Perčić i Siniša Brajković.

Mjesni odbor Zabrežani također je imao jednu kandidacijsku listu grupe birača koja je osvojila 7 mjesta, s nositeljem Valterom Žgrablićem. Od ukupnog broja upisanih birača njih 276, glasalo je 35 osoba. U Vijeće mjesnog odbora Zabrežani ulaze Valter Žgrablić, Nino Šaina, Nenad Maretić, Sara Hek, Elvis Maretić, Bojan Kuzmanović i Davor Pulić.

Zamask koji po broju birača svrstavamo u naš najmanji mjesni odbor sa svega 77 upisanih birača od kojih je glasalo njih 11, i to na način da su odbrali jedinu listu Istarskog demokratskog sabora (IDS) i nositelja Gorana Remca.

U Vijeću mjesnog odbora bilježe 7 mjesta, uz nositelja liste, izbrani su Kristian Valenta, Dalibor Paoletić, Mirko Rumin, Zlatko Koraca, Paolo Matijašić i Branko Tončić.

U Zarečju od mogućih 260 birača glasalo je njih 40 i to za jedinu kandidacijsku listu grupe birača nositelja Alena Gržetića. S kandidacijske liste u Vijeće mjesnog odbora Zarečje idu Ivan Rigo, Zoran Dušić, Goran Gržetić, Dražen Rabac, Janko Vlahović, Darjan Rimanić uz nositelja Alena Gržetića.

Pročitajte još...