Predstavljen projekt „Gourmet Getaway – Workation & Workshops“ – središnja Istra ugošćuje digitalne nomade

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer je u Pazinskom kaštelu održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen nastavak projekta posvećenog digitalnim nomadima: Živi i radi u središnjoj Istri – „Gourmet Getaway – Workation & Workshops“.

Turistička je zajednica središnje Istre (TZSI) u sklopu navedenoga projekta ugostila digitalne nomade i njihove mentore, koji dolaze iz SAD-a, Kanade, Australije, Nizozemske, Njemačke i Hrvatske. Oni će tijekom svojega boravka sudjelovati na mnogim radionicama i gastronomskim doživljajima, a njihov će boravak trajati mjesec dana (od 3. studenog do 3. prosinca ove godine).

Zadatak im je kreirati sadržaj putem svojih kanala te promovirati središnju Istru kao vodeće hrvatsko ruralno odredište za digitalne nomade.

Cilj je ovoga projekta, koji se provodi već treću godinu zaredom, privući veći broj novoga profila gostiju – digitalnih nomada – u središnju Istru u razdoblju predsezone i posezone.

Ovogodišnji inovativni projekt rezultat je nastavka suradnje s Udrugom digitalnih nomada Hrvatske (Digital Nomad Association Croatia), stručnjacima tvrtke Saltwater Nomads te Razvojna agencija SRCE ISTRE, a sufinanciran je sredstvima Hrvatske turističke zajednice (Croatia Full of life) putem Javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2023. godini, Turistička zajednica Istarske županije (Visit Istria), a uključili su se i ostali sponzori – Hertz i Valfresco Direkt.

Ovih ćemo vas dana obavještavati i podsjećati na sve programe koji slijede, a više informacija možete pronaći na www.liveandwork.central-istria.com/workation.

Pročitajte još...