PREKO PAZINA: Kreira se biciklistička transverzala od Lima do Rapca

Facebook
Twitter
LinkedIn

S ciljem dodatnog brendiranja Istre kao sjajne destinacije za cikloturizam i outdoor turizam, u sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji na pripremi transverzale T07 – Lim – Pazin – Labin – Rabac. Sporazum su potpisali IRTA d.o.o. i Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, TZ Općine Kanfanar, TZ središnje Istre, TZ Općine Kršan, te TZ grada Labina.

Tom prigodom, župan Boris Miletić osvrnuo se na važnost cikloturizma za diverzifikaciju istarskog turizma, posebno u kontekstu njegove održivosti, a kojeg Istarska županija proteklih godina sustavno razvija. „Projektima poput ovog jačamo Istru kao brend – regiju koja nudi mnogobrojne, personalizirane doživljaje, te je poželjna kao destinacija i van glavne turističke sezone. Transverzala na potezu od Lima do Rapca pružit će komparativnu prednost za naše daljnje iskorake u razvoju cikloturizma“, naglasio je istarski župan, ujedno zaželjevši svima prisutnima uspješnu turističku sezonu, ali i godinu.

Direktorica IRTA-e Slavica Tobok Kandić, agencije koja je odgovorna za realizaciju aktivnosti u projektu, kazala je kako je navedena transverzala druga takvog tipa, s ciljem povezivanja Istre uzduž i poprijeko, budući da je prošle godine napravljena zapadna transverzala od Pule do Umaga. „Iduća je u planu transverzala na istočnoj obali te koristim priliku zahvaliti Istarskoj županiji što je u proteklim, pandemijskim godinama koje su bile izazovne za turizam, nastavila davati podršku takvim turističkim proizvodima“, izjavila je Tobok Kandić.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam Nada Prodan-Mraković izrazila je zadovoljstvo uključivanjem svih dionika sa terena u ovaj projekt čijom će se realizacijom zasigurno doprinijeti daljnjem razvoju manje razvijenih područja u Istri kvalitetnijom turističkom ponudom.

Sporazumom potpisnici podržavaju aktivnosti IRTA-e koje se odnose na osmišljavanje i kreiranje transverzale T07 – Lim-Pazin-Labin-Rabac te izradu potrebne dokumentacije, a sklapa se na rok od 8 mjeseci te vrijedi od 1.7.2022. do 28.2.2023. godine. Tijekom trajanja ovog sporazuma, IRTA će ugovoriti usluge oko kreiranja transverzale T07 za biciklističke i pješačko-trkačke korisnike, s aktivnostima: izrada radne verzije trase i njenog prikaza putem GPS zapisa i web-prikaza, osmišljavanje i trasiranje usuglašene konačne verzije transverzale, izrada popratne dokumentacije (karte, fotodokumentacija s opisima) za uređenje, označavanje i unapređenje transverzale te realizacija popratnih informiranja i komuniciranja s partnerima.

Ukupna vrijednost aktivnosti koje će IRTA izvršiti iznosi 158.000,00 kn (s PDV-om), a u sufinanciranju sudjeluju i Istarska županija s 30 tisuća kuna i TZ IŽ s 40 tisuća kuna, kao i ostale turističke zajednice, potpisnice Sporazuma.

Pročitajte još...