PREKRASNA VIJEST: Za vikend u Pazinu i okolici eko-akcije čišćenja, na čak pet lokacija!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Početkom ožujka Grad Pazin, Turistička zajednica središnje Istre i komunalno poduzeće Usluga d.o.o. pozvali su građane i građanke da prijave lokacije za koje smatraju da ih je potrebno očistiti, poput divljih odlagališta, smeća uz put, ceste, šetnice…. Nakon pristiglih prijava, povodom Dana planete Zemlje ove subote, 22. travnja grupe građana i građanki provodit će akcije čišćenja na nekoliko lokacija u Pazinu. Stoga se pozivaju svi zainteresirani ljubitelji prirode i Pazina da se priključe i „daju ruku“ kako bi očistili Pazin i okolicu, šetnice i šume od nakupljenog smeća.

Ove se godine čisti na čak pet lokacija.

Prva lokacija je divlje odlagalište nedaleko naselja Ruhci ( MO Beram). Mještani naselja Ruhci organizirano će čistiti lokaciju od 9:00 ujutro. Zainteresirani se mogu priključiti i pomoći, a kontakt osoba je Renato Cvitan, predsjednik MO Beram (091 522 1166).

„Dica potoka“ ili kako ih još nazivaju „Pazinska eko-gerila“ čistit će, pak,  lokacije uz Pazinski potok, penjalište Lido nedaleko mjesta Zarečje te Bačanovu jamu (istu onu koju se u prošlogodišnjoj eko-akciji čistilo, ali još uvijek/ponovno ima smeća u njoj i oko nje).

Osim čišćenja kako je najavljeno, zainteresirani će moći saznati i neke nove činjenice koje nisu možda znali o dolini Pazinčice, Pazinskom krovu.. Ruta je pogodna i za obitelji s malom djecom. Okupljanje je ispred Kaštela u 10:00 sati. Dolazak zainteresirani mogu najaviti na broj 091 769 4727 (Radenko Sloković).

Najzahtjevnije čišćenje provest će u subotu Speleološko društvo Istra Pazin vlastitim snagama, a čisti se ispod zidina pazinskog Kaštela. Okupljanje speleologa je u 9:00 sati, također ispred pazinskog Kaštela.

Grad Pazin je za ovu priliku čišćenja osigurao okrijepu i potrebni potrošni materijal (rukavice, vrećice za otpad), dok će Usluga d.o.o. na spomenute lokacije dopremiti kontejnere i osigurati odvoz pokupljenog otpada.

Mole se stoga svi zainteresirani da ponesu prikladnu odjeću i obuću, a za drugo neka ne brinu.

Vrijedi naglasiti kako svaki sudionik eko akcije svojim primjerom doprinosi očuvanju okoliša i podizanja svijesti, ponajprije onima zbog kojih se, nažalost, i organiziraju ovakve akcije. 

Cilj je da sljedeća šetnja nakon čišćenja i boravak u čistoj prirodi svima bude ugodnija!

Pročitajte još...