PREKRASNO IZGLEDA: Završena energetska obnova zgrade u centru Pazina

Facebook
Twitter
LinkedIn

Radovi energetske obnove višestambene zgrade u Pazinu, na adresi Trg slobode 1 tzv. “bivše Robne kuće” , započeli su 7. travnja 2023. , dok je rok za izvođenje radova bio početak rujna 2023. godine.

U toku izvođenja radova, zbog nepovoljnih vremenskih prilika i dodatnih radova, produljen je rok izvođenja radova na 25. listopada  2023., te je tada i službeni završetak radova. Trenutno je u tijeku otklanjanje nedostataka, nakon čega će se izvršiti službena primopredaja izvedenih radova.

Ukupna vrijednost projekta prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi otprilike 734.000,00 eura odnosno nešto više od 5.500.000,00 kuna, dok su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od oko 416.000,00 eura odnosno oko 3.133.000,00 kuna, a razliku će suvlasnici namiriti jednokratnim uplatama odnosno iz kredita.

Radove energetske obnove Odlukom suvlasnika izvodila je tvrtka „Vladimir Gortan” d.d. iz Pazina, dok je poslove nadzora obavlja tvrtka Učka-konzalting d.o.o. također iz Pazina.

Zgrada koja je izgrađena 1970. godine, energetskom obnovom bilježit će godišnju uštedu toplinske energije za grijanje te uštedu godišnje primarne energije, kao i smanjenu razinu CO2.

Obnovom zgrada prelazi u energetski razred “B”, dok je prije obnove spadala u razred “D”. Radovi koji su izvršeni su sljedeći: povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite ravnog krova, povećanje toplinske zaštite stropa iznad vanjskog zraka, povećanje toplinske zaštite poda iznad negrijanog prostora te zamjena vanjske stolarije.

OVAKO JE TO IZGLEDALO PRIJE:

Pročitajte još...