PROJEKT PAZI(N) PRORAČUN: Prikupljanje prijedloga građana i građanki do kraja ovog mjeseca

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sklopu desetog po redu ciklusa projekta „Pazi(n) proračun!“ u tijeku je zaprimanje prijedloga malih komunalnih akcija za koje građani i građanke smatraju da ih je potrebno provesti na području njihovog mjesnog odbora u 2024. godini.

Prijedlozi se zaprimaju do kraja ovog mjeseca, odnosno do sljedećeg četvrtka, 31. kolovoza 2023. godine. Ispunjen Obrazac dostavlja se putem e-maila financije@pazin.hr; , osobno ili poštom na: Grad Pazin, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin, s naznakom „Pazi(n) proračun“.

Svaki građanin ili građanka Grada Pazina ima pravo uputiti najviše dva prijedloga koji se podnose na obrascu „Prijedlog male komunalne akcije“   koji možete preuzeti OVDJE ili u gradskoj upravi Grada Pazina.

Mala komunalna akcija odnosi se na gradnju, uređenje i/ili održavanje manjih objekata u gradskom vlasništvu kojima se poboljšava komunalni standard na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, primjerice manji dijelovi mjesne mreže za priključke; zelene površine; parkovi i dječja igrališta; putovi; nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti i sl.

Potiču se prijedlozi koji, ako je moguće, uključuju mobilizaciju zajednice, odnosno volonterski doprinos u dijelu izvedbe projekta. Isto tako, u mjesnom odboru Pazin, prednost će se dati prijedlozima s područja Buraja (biračko mjesto Pazin – Buraj).

Nakon analize i procjene pristiglih prijedloga, u ovom ciklusu građani i građanke će na javnim raspravama direktno glasati o načinu utroška ukupno 90.000,00 eura, od čega je za mjesne odbore Beram, Grdoselo, Heki, Kršikla, Kašćerga, Lindar Trviž, Zamask, Zarečje i Zabrežani predviđeno po 7.000,00 eura, a za mjesne odbore Pazin i Stari Pazin po 10.000,00 eura.

Obrazac_Prijedlog_male_komunalne_akcije_2024.

Pročitajte još...