Središnja Istra u studenom i prosincu provodi projekt „Gourmet Getawey“ namijenjen privlačenju digitalnih nomada u destinaciju

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Julien Duval/Turistička zajednica središnje Istre

Turistička zajednica Središnje Istre (TZSI) danas je predstavila nastavak projekta „Live and Work in Central Istria“, kojeg uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice, provodi treću godinu za redom i to u razdoblju posezone, a s ciljem produljenja turističke sezone.

Ovogodišnji inovativni projekt pod nazivom „Gourmet Getaway – Workation & Workshops“, rezultat je nastavka suradnje s Udrugom digitalnih nomada Hrvatske, stručnjacima tvrtke Saltwater Nomads te Razvojnom agencijom Srce Istre, a odvijat će se od 3. studenog do 3. prosinca 2023. godine.

Kako ističu iz TZSI, ovaj projekt nije samo prilika za digitalne nomade iz čitavog svijeta da otkriju ljepote Središnje Istre, već i važna inicijativa koja će dugoročno zasigurno dodatno potaknuti turistički i ekonomski rast unutrašnjosti istre tijekom čitave godine.

Središnja Istra, poznata po svom prekrasnom krajoliku, šarmantnim mjestašcima i bogatoj enogastronomskoj ponudi aktivnoj tijekom čitave godine, kroz projekt „Gourmet Getaway – Workation & Workshops“ predstavlja se kao idealna destinacija za digitalne nomade u svako doba godine, pružajući im priliku za rad i opuštanje u prekrasnom ruralnom okruženju. Prema riječima direktorice TZSI Sanje Kantaruti, ovim projektom žele istaknuti kako je Središnja Istra ne samo destinacija za ljetni turizam, već i mjesto koje nudi raznovrsne sadržaje i doživljaje tijekom čitave godine.

“Središnja Istra je mozaik doživljaja, koji čekaju da budu istraženi. Gourmet Getaway pruža digitalnim nomadima priliku da posjete destinaciju u zimskim mjesecima, ali i da dožive autentični način života unutrašnjosti Istre. Vizija našeg projekta je potaknuti interakciju, odnosno dugoročniju razmjenu znanja i iskustava između lokalne zajednice i digitalnih nomada.”

Uvođenjem ovakvih inicijativa, Turistička zajednica Središnje Istre želi potaknuti diverzifikaciju turizma, odnosno daljnji razvoj selektivnih oblika turizma te produžiti turističku sezonu i pružiti lokalnom stanovništvu priliku za nova poslovna partnerstva, suradnje i učenje od globalnih profesionalaca.

U sklopu ovog projekta danas je objavljen javni poziv kroz koji će četiri digitalna nomada moći kroz mjesec dana iskusiti sve čari Središnje Istre. Pobjednici će biti nagrađeni mjesecom besplatnog smještaja u ruralnoj vili u Središnjoj Istri, putnom stipendijom od 250 eura, tjednim budžetom za prehranu i sudjelovanjem na nizu radionica i gastronomskih doživljaja.

Natjecanje je otvoreno do 24. rujna 2023. godine, a odabrani pobjednici će tijekom svog boravka upoznati raznovrsnost kulture, gastronomije i prirodnih ljepota destinacije, istovremeno kroz rad održavajući svoj globalni radni ritam. Ovo je prilika da se spoje posao i užitak, da se uživa u autentičnim lokalnim okusima, otkrije „umjetnost“ proizvodnje vina i meda te da se usavrše vještine kuhanja tradicionalnih istarskih jela. 

Poveznica na natječaj TZ Central Istria | Workation (central-istria.com).

Pročitajte još...