U pazinskom Kaštelu održan prvi srednjovjekovni dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ove nedjelje, 11. lipnja, u pazinskom Kaštelu održana je manifestacija Srednjovjekovni dan, u organizaciji Muzeja grada Pazina i udruge Merlin iz Pule. Manifestacija je započela u 10:00 sati i trajala do 18:00 sati.

Posjetitelji su pritom mogli uživati u prikazima viteških borbi, okušati se u streličarstvu, pisanju perom, izradi kožnih torbica, pletenju i drugim zanatima specifičnim za ovo doba. Bila je ovo prilika za doživjeti pazinski Kaštel kroz prikaz života unutar zidina, baš kako je i nekad davno to izgledalo, pa se osim spomenutih radionica, moglo kušati i varivo i kuhane puževe.

Sve to zahvaljujući udrugama koje su sudjelovale u realizaciji ovog programa, a to su osim spomenute udruge Merlin, još i: Mutila iz Medulina, Ordo Sancti Viti iz Rijeke, Srednjeveško društvo Red kraljevega orla iz Ljubljane i Nova compania Vis Ferri iz Trsta. Organizaciju manifestacije materijalno su potpomogli Grad Pazin i Turistička zajednica središnje Istre, te Učka konzalting d.o.o. donacijom.

Osim zadovoljnih lica posjetitelja, ostaje i dojam da je pazinski Kaštel izvrsna i izvorna kulisa za ovakvu vrstu događaja i oživljavanja povijesti te približavanja baštine posjetiteljima.

 

 

Pročitajte još...