U Pazinu je kvizom znanja na Trgu slobode obilježen Dan planeta Zemlje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povodom Dana planeta Zemlje, koji se svake godine obilježava 22. travnja, Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin organizirala je kviz znanja i na taj način proslavila naš planet, njegovu ljepotu, raznolikost i važnost očuvanja prirode.

Simpatičan kviz znanja pripremili su učitelji biologije Dušanka Tomić Luk i David Jelenković, a za glazbenu pratnju bio je zadužen Zbor Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, uz pratnju učiteljice Nataše Maruškić Popadić. Prekrasnu kulisu osmislila je i kreirala učiteljica likovne kulture, Gordana Štrucelj. Da su četiri glave pametnije od jedne pokazale su ekipe od po četiri natjecatelja.

Sudjelovali su predstavnici lokalne vlasti, Društva Naša djeca Pazin, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile te Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. Kroz igru su se sudionici prisjetili najveće pustinje i oceana na Zemlji, životinje s najdužim životnim vijekom i najvećim brojem zuba, ali i zaštićenih lokalnih područja i kulturne baštine.

Najveći je broj bodova osvojila ekipa Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin i time zauzela prvo mjesto. “Jučerašnji susret bio je prava prilika da se svi zajedno educiramo, podijelimo ideje, inspiriramo jedni druge kako bi postali bolji čuvari našeg planeta te naše prirodne i kulturne baštine”, poručili su organizatori.

Aktivnost je provedena u sklopu dvaju Erasmus+ projekata koji su trenutno aktivni u Osnovnoj školi. Prvi ima za cilj očuvanje mentalnog i tjelesnog zdravlja, pod nazivom „Ja sam OK – I’m OK“, dok se drugi projekt „4C čarolija – The Magic of 4C“ bavi razvojem 4C vještina (kreativnosti, kritičkog mišljenja, suradnje i komunikacije) kroz temu materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Oba projekta financirana su sredstvima Europske unije.

I zapamtimo, svaki korak koji poduzmemo, svaka odluka koju donesemo u prilog zaštiti okoliša i kulturne baštine – čini razliku!

Pročitajte još...