VELIKA FOTOGALERIJA | Drugi Festival strukovnih zanimanja u Pazin doveo više od 1200 djece završnih razreda osnovne škole

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas se u Pazinu, u školsko-gradskoj sportskoj dvorani drugi po redu Festival strukovnih zanimanja. Cilj festivala je promocija i poboljšanje upisa u strukovna zanimanja, koja su na tržištu rada danas sve potrebnija.

Festival je koncipiran kao sajam na kojem se predstavlja 17 strukovnih škola iz Istarske i Primorsko goranske županije. Učenici i učenice sa svojim mentorima iz tih škola na interaktivan način prezentiraju strukovne programe za koje se moguće obrazovati, njih čak 33.

Također, pojedini obrtnici – majstori na licu mjesta predstavljaju svoja zanimanja i pružaju zainteresiranima informacije o profilima koje traže te o mogućnostima stipendiranja i kasnijeg zaposlenja kod njih. Od 11 sati u polivalentnoj dvorani održala se i prezentacija projekta „KLIK“ (Centar kompetentnosti za ugostiteljska i turistička zanimanja u Puli), kao i svečano otvaranje festivala na kojem su se prigodno obratili tajnik županijske Obrtničke komore Eros Sorić, njen predsjednik Robert Momić, ali i čelnica pazinskog Udruženja obrtnika Karmen Gašparini te gradonačelnica Pazina Suzana Jašić.

Okupljenima se obratila i Patricia Percan, županijska pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu te Emil Priskić, dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore. Najavljena je i radionica o uvođenju „e-mape naukovanja“ te ona u subotu u 12 sati – HANFA će održati predavanje o upravljanju vlastitim financijama za osnovnoškolce.

U Pazin se jutros „slilo“ 1200 učenika i učenica završnih razreda osnovnih škola iz Istarske županije. Danas je festival otvoren do 17:00 sati, a u to je vrijeme predviđen organizirani dolazak učenika, dok je u subotu, 6. svibnja, festival otvoren od 10:00 do 14:00 sati, a očekuje se velik interes i individualni dolazak učenika s roditeljima.

Festival se održava u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i istarskih udruženja obrtnika, a podupiru ga Istarska županija, Grad Pazin te Hrvatska obrtnička komora i Udruženje obrtnika Pazin.

Pročitajte još...