VELIKA FOTOGALERIJA | Prekrasno jutro u Pazinu – oko 300 vrtićke djece sudjelovalo na Olimpijskom festivalu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Predivno jutro bilo je danas u Pazinu! Na gradskom stadionu Sportskog centra „Egidije Marion“ održao se 19. po redu Olimpijski festival Dječjeg vrtića „Olga Ban“ iz Pazina. Voditeljica Roberta Špoljarić na samom je početku objasnila kako se na stadionu nalazi oko 300 mališana, i to iz Grada Pazina te Gračišća, Karojbe, Lupoglava, Motovuna, Svetog Petra u Šumi i Tinjana.

Nakon prigodnog govora ravnateljice Vesne Rusijan, djevojčica Gabi Valenta iz skupine „Bubamarci“ upalila je zajedno sa svojim tatom Vjekoslavom Valentom, zapovjednikom JVP Pazin, olimpijsku vatru.

Trenerica Kristina Jurić i njeni Sprintići su pomogli u razgibavanju i natjecanjima, a najmlađi su igrali nogomet, bacali lopticu, trčali, skakali u dalj, a nova disciplina bila je i rukometni poligon u sklopu projekta Vrtko.

Na kraju ove sjajne sportske manifestacije, pehare su podijelili istaknuti članovi pazinskog sporta Patrick Rabar (ujedno i koordinator Olimpijskog festivala), Ana Lepinjica Lazarić, Valter Ivančić, Marta Jedrejčić te ravnateljica Vesna Rusijan.

Zahvale su otišle prije svega zaposlenicima pazinskog vrtića „Olga Ban“, na čelu s psihologinjom Gordanom Trošt Lanča, spomenutom koordinatoru natjecanja, ali i tajniku zajednice sportskih udruga Grada Pazina Patricku Rabaru.

Također, zahvale trebaju ići i Hrvatskom Olimpijskom odboru, Savezu sportova Istarske županije i Zajednici sportskih udruga Grada Pazina, koji su osigurali majice, kape, pehare i medalje; vatrogascima iz pazinske vatrogasne postrojbe, Crvenom križu Istarske županije, sucima – članovima sportskih klubova,  roditeljima i svima koji su bili na ovom gradskom stadionu u pripremi i izvedbi ove Olimpijade.

Čestitke svima, ovakva su događanja blagodat sredine u kojoj se održavaju!

Pročitajte još...