Narednog petka pješačka manifestacija “Hoditi i zdravi biti” u Pazinu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Manifestacija “Hoditi i Zdravi Biti” vraća se nakon nekoliko godina pauze pod organizacijom Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, s ciljem promocije zdravog načina života i pješačenja kao prevencije bolesti srca i krvnih žila.

Ovogodišnje pješačenje održat će se u petak, 19. travnja, u Pazinu, dok će se u ostalih deset gradova u Istri organizirati 20. travnja te u Bujama u nedjelju, 21. travnja.

Organizatori ističu važnost ove manifestacije u kontekstu osvještavanja o zdravijem načinu života, pogotovo zbog toga jer živimo okruženi prirodnim ljepotama pa imamo mogućnost povezivanja i življenja s prirodom.

Projekt je dio programa prevencije kardiovaskularnih bolesti, a važno je reći da samo pola sata dnevne šetnje može znatno doprinijeti poboljšanju zdravlja srca.

U Pazinu, sudionici će se okupiti u subotu u 16 sati na trgu gdje će biti organizirano mjerenje krvnog tlaka, nakon čega slijedi zagrijavanje u 16:45 te polazak u 17 sati prema Gortanovom brijegu uz pratnju planinarskog društva Pazinka Pazin.

Na Gortanovom brijegu, sudionici će imati priliku sudjelovati u sportskom poligonu i organiziranim natjecanjima, prilagođenima za sve uzraste. Staza je dugička oko 4 km u jednom smjeru i pogodna je i za djecu.

Organizatori, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije uz podršku Grada Pazina i u suradnji s Istarskim domova zdravlja, Ispostave Pazin i Sportske igraonice i univerzalne sportske škole SPORT 4+,  pozivaju sve zainteresirane da se pridruže ovoj pješačkoj manifestaciji i uživaju u zajedničkom druženju u prirodi.

Pročitajte još...