Ove srijede u Spomen domu nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka organizira akciju darivanja krvi u srijedu, 13. travnja 2022.g. Akcija će se održati u dvorani Istra Spomen doma u Pazinu od 9:00 do 16:00 sati s pauzom od 12:00 do 13:00 sati.

Mole se svi oni koji će pristupiti ovoj akciji da sa sobom ponesu osobnu iskaznicu, provjere da li je od posljednjeg darivanja prošlo 90 dana (muškarci), odnosno 120 dana (žene), te da li je prošao rok odgode ukoliko je postojala odgoda iz zdravstvenih razloga.

PREPORUKE HRVATSKOG DRUŠTVA ZA TRANSFUZIJSKU MEDICINU TIJEKOM PANDEMIJE VIRUSA SARS-CoV-2

Na period od 14 dana odbijaju se osobe koje su preboljele COVID-19, računajući period od izlaska iz izolacije.

Osobe kojima je laboratorijski potvrđena infekcija SARS-CoV-2, a nisu razvile simptome bolesti (asimptomatski), mogu darovati krv 14 dana od datuma uzimanja uzorka za testiranje.

Osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske mogu darovati krv ako zadovoljavaju zahtjeve Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska prekograničnih prijelaza RH.

Uz standardni liječnički pregled prilikom dolaska na darivanje krvi, svakom potencijalnom darivatelju krvi/krvnog sastojka mjeri se tjelesna temperatura s beskontaktnim toplomjerima.

Pročitajte još...