PAZI(N) PRORAČUN | U četvrtak javne rasprave u Trvižu i Zarečju

Facebook
Twitter
LinkedIn

U trećem tjednu javnih rasprava u sklopu devetog ciklusa projekta „Pazi(n) proračun!“, ovaj četvrtak, 20. travnja, mještani i mještanke mjesnih odbora Trviža i Zarečja  raspravljat će i glasati o tome koje će male komunalne akcije na njihovom području biti realizirane kroz proračun u 2023. godini. U društvenom domu u Trvižu rasprava započinje u 18.30 sati, dok je u društvenom domu u Zarečju zakazana za 20.00 sati. Pozivaju se mještani i mještanke tih dvaju mjesnih odbora da se u što većem broju aktivno uključe.

U tjednu koji je iza nas izuzetno aktivni u procesu donošenja odluka koje se tiču raspodjele proračunskih sredstava u visini od  5.308,91 eura (40.000,00 kn) bili su mještani i mještanke mjesnih odbora Zebražani i Berma, dok su za područje mjesnih odbora Lindara i Heki odlučivali o raspodjeli 5.972,53 eura ( 45.000,00 kn).

U Zabrežanima su se odlučili za dokup kilovata električne energije na malonogometnom igralištu za potrebe manifestacije Armonike u polju, a koja bi se ove godine trebala održati jubilarni, 25. put. U tom mjesnom odboru u ovoj će godini započeti i fazna izgradnja dječjeg igrališta u Pulićima (na prostoru između malonogometnog igrališta i doma Pulići).

Na području MO Heki zamijenit će se reflektori na malonogometnom igralištu u Velom Ježenju, a izglasana je i izgradnja te opremanje WC-a u sklopu društvenog doma u Troštima.

U Ruhcima će se sanirati napuknuća asfalta na malonogometnom igralištu i postaviti nadstrešnica/spremište za čuvanje sportske opreme, a izglasana je i nabavka dječje drvene kućice za obližnje dječje igralište u tom naselju.

Dio predviđenih sredstava za MO Beram ide i na uređenje dječjeg igrališta u Veloj Trabi na koje će se postaviti vrtuljak, a dobavit će se i materijal za izradu zaštitne polipropilenske mreže oko postojećeg dječjeg igrališta.

Nakon analize i rasprave oko pristiglih prijedloga, u MO Lindar odlučeno je da se ovogodišnja sredstva namijenjena za male komunalne akcije utroše na asfaltiranje dijela nogostupa u Lindaru koji nije bio u zoni radova na izgradnji kanalizacijskog sustava u tom naselju.

Pročitajte još...