Pazinska gimnazija u vrhu po uspjehu i broju bodova upisanih učenika u Istri

Facebook
Twitter
LinkedIn

Završeni su ljetni rokovi upisa u srednje škole, a portal srednja.hr ,koji je inače specijaliziran za teme srednjeg i visokog obrazovanja, napravio je listu od 10 najboljih istarskih srednjih škola i smjerova s najvećim brojem bodova kod upisa učenika te se Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile – smjer opća gimnazija nalazi na visokom drugom mjestu, odmah iza Gimnazije Pula.

Pazinska gimnazija ima županijski karakter te je pohađaju ne samo učenici iz šireg dijela Pazinštine, već i s Buzeštine i s Poreštine. Već dugi niz godina je upisuju učenici s izvrsnim ocjenama pa je tako ove godine prosječni broj upisanih bodova u opću gimnaziju bio 77,59 bodova. O tom uspjehu govori najviše podatak da je maksimalni broj bodova 81, što se odnosi na na to da učenici imaju sve “petice” iz predmeta za uspjeh potrebnih za uspjeh i 1 bod iz sudjelovanja na državnom natjecanju. Prirodoslovno-matematički smjer pulske Gimnazije ima malo veći prosječni broj bodova 77,95, no u tom je smjeru još ostalo mjesta. Još je jedno mjesto ostalo za popunjavanje u jesenskom dijelu i u prirodoslovno-matematičkom odjelu pazinske Gimnazije, koje u ovom poretku zauzelo deseto mjesto s 73,78 bodova.
Zanimljivost ovogodišnjih upisa je ta da je među 10 najtežih smjerova za upisati završio i jedan strukovni – i to za arhitektonskog tehničara u Tehničkoj školi Pula gdje je vladala žestoka konkurencija jer je prosječni broj bodova bio 76,21, dok je najmanji broj bodova na upisu bio 73,69.

foto: www.gssjd.hr
Tablica preuzeta s portala srednja.hr

Pročitajte još...