Pazinska gradonačelnica Suzana Jašić govorila o problemima i pritiscima od strane nekih portala

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinska gradonačelnica Suzana Jašić sudjelovala je nedavno u Zagrebu na završnoj konferenciji projekta Modeli financiranja lokalnih medija financiranog iz fonda ACF Hrvatska, koji su zajedno proveli Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH), a na kojoj su između ostalih sudjelovali i gradonačelnici Zagreba Tomislav Tomašević i Splita Ivica Puljak, koji je već najavio da će primijeniti modele koje predlažu HND i SNH.

Tom je prilikom Jašić govorila je o problemima i pritisaka na čelnike lokalnih zajednica od strane nekih portala s čime je i sama bila suočena kao i s time da su joj nudili da njom rade intervjue. Mene te stvari ne zanimaju nego me zanima da se teme otvaraju i da se to radi kroz istraživačko novinarstvo s ciljem transparentnosti i potpunog poštivanja zakona, kazala je Jašić.

Cilj ovog projekta, koji se provodio uz podršku Fonda za aktivno građanstvo (Active Citizen Fund), je dokidanje netransparentnog financiranja i postavljanje neovisnog mehanizama za javne potpore kojima se jačaju kapaciteti medija i novinarstva, u onim jedinicama lokalne samouprave koje brinu o transparentnosti trošenja javnih sredstava i razvoju kvalitetnih lokalnih medija. Primjena ovih modela bit će važan iskorak u jačanju neovisnosti lokalnih medija i kvalitetnog novinarstva.

Više o cijelom događaju i projektu možete pročitati na stranicama Sindikata novinara Hrvatske.

Pročitajte još...