Posljednjeg dana “Ovca u kutiji” putuje u Gračišće, s programima na trgu, u gimnaziji i na šetalištu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pred nama je posljednji, peti dan 8. festivala slikovnice Ovca u kutiji. Još uvijek svi zainteresirani stignu potražiti Slikovnica u izlogu u koji se uključuju pazinski trgovci koji u svojim izlozima izlažu slikovnice i na taj način daju podršku festivalu te Slikovnica u kućici na trgu za one koji žele detaljnije prelistati i pročitati slikovnice.
Program Ovca na putu putuje i dalje Pazinštinom i stiže u Gračišće. Putne ovčice i dalje su Nikolina Manojlović Vračar i Ana Galant. Programima Kako misli jure jednog malog Jure u kojem upoznajemo Juru i niz događaja iz života jedne obitelji kroz stihove, humor i osjećaje te Viktor Velikoglavi koji donosi priču o jednom neobičnom dječaku drukčijem od svojih vršnjaka, no posebnom i sretnom cijeli su tjedan uveseljavale djecu.

Na travnjaku iza knjižnice Alma Pongrašić i Gili  u 9:30 sačekat će najmlađe posjetitelje kako bi im ispričale svoju priču i priču drugih pasa koji žele dom. Sve to i mnogo više može se pročitati u slikovnici Mi nismo sami. U isto vrijeme Zoran Pongrašić druži se s učenicima Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin te i njima nastoji otkriti odgovor na pitanje Zašto ne volim bajke?

Pred sam kraj festivala, za one kojima priče nije nikad dosta čitaju se priče po izboru djelatnica i djelatnika pazinske knjižnice. Program Čitamo vam…! održava se u 11 sati na Šetalištu Pazinske gimnazije.

Podjelom Slikovnica iz izloga završava 8. festival slikovnice Ovca u kutiji. Potrebno je u 12 biti na gradskom trgu te iz šešira izvući ime izloga iz kojeg se može uzeti slikovnica na dar.

Pročitajte još...