Preko puta Asfaltne baze i kamenoloma osnovana nova poduzetnička zona – Pazinka III

Facebook
Twitter
LinkedIn

S ciljem omogućavanja daljnjeg gospodarskog razvoja Pazina, osnovana je Poslovna zona Pazinka III., koja se nalazi nedaleko buduće benzinske postaje Shell, te preko puta Asfaltne baze i kamenoloma, te u blizini drugih poslovnih zona – Pazinka I. i II.

Ukupna površina poslovne zone je 3,47 hektara, namjena je gospodarsko – proizvodna .

Ovo je sedma po redu gospodarska zona na području Grada Pazina. U šest poduzetničkih zona (Ciburi I., Ciburi II., Podberam, Pazinka I., Pazinka II. i Lešće) u kojima stupanj aktivacije raspoložive površine iznosi približno 60 posto (prosjek za svih šest zona).

Prednost ove pozicije je to što se nalazi uz državnu cestu D48 (Baderna /D21/ – Pazin – čvor Rogovići /A8/ koja je u blizini Jadranske autoceste „Istarski ipsilon“ – A8 (Čvorište Kanfanar /A9/ – Pazin – Lupoglav – čvorište Matulji /A7/) i regionalne željezničke pruge (Podgorje) – Državna granica – Buzet  Pazin – Pula (R 101).

Jedan od razloga osnivanja ove poslovne zone je to što su mnoge parcele u poslovnim zonama u privatnom vlasništvu, te će se na ovaj način lakše moći odgovori na zahtjeve poduzetnika.

Odluka, koja je donijeta  bit će podloga za planiranje infrastrukturnog opremanja zone, koje će zahtijevat znatna financijska sredstva, a koja će biti planirana u budućem vremenskom razdoblju.

Pročitajte još...