Prezentacija radionica neformalnog zvuka i videa sutra u Spomen domu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sutra (subota) s početkom u 18,30 sati u pazinskom će se spomen domu održati prezentacija radova nastalih tijekom radionice neformalnog zvuka i videa u organizaciji udruge za promicanje kulturne baštine i kreativnog stvaralaštva Forma iz Pazina.

Polaznici radionice imali su priliku proći kroz povijest filma, značaj zvuka unutar filma i vizualne umjetnosti te eksperimentalan izričaj u stvaranju, snimanju i montaži. Sudionici su se grupirali u dvije grupe i snimili te montirali dva kratka filma koja će podijeliti s publikom.

Radionica neformalnog zvuka i videa osmišljena je kao umjetničko-edukacijski projekt s fokusom na eksperimentiranje s audio-vizualnim materijalom. Tijekom prvog dana, uvodnu riječ je imala članica Udruge Forma Nina Bon, dok su predavanje održale, također članice udruge, Gea Rajić i Josipa Škrapić. Desetero polaznika/ca, Ivori Sošić, Luana Mofardin, Antonio Vekić, Loren Ivančić, Sara Mogorović, Roberta Lanča, Emina Svilar, Gorana Družeta, Nikola Ardalić i Jakov Finderle, upoznati/e su s poviješću filma, značajnošću zvuka unutar filma i vizualne umjetnosti te napravile uvod o eksperimentalnom izričaju u stvaranju, snimanju i montaži.

Sudionici su se grupirali u dvije grupe te uz usmjeravanje voditeljica radionice, veoma brzo osmislili početne koncepte i krenuli eksperimentirati s mogućnostima dočaravanja zvuka nesvakidašnjim materijalima u svojim nastajućim projektima. Ostale dane, grupe su snimale materijal, a zadnja dva dana su se posvetile montaži i finaliziranju filmova koja će se prikazati sutra.

Cilj projekta je potaknuti mlade na kreativnost, istraživanje i korištenje novih medija i tehnologije, organizira ga udruga Forma u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu. Projekt je financiran od strane Istarske županije putem Javnog poziva za poticanje stvaralaštva mladih u području kulture i umjetnosti.

 

Pročitajte još...