Pub kvizom otvoren Prostor za mlade u pazinskom Spomen domu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sredinom prošlog tjedna u pazinskom Spomen domu otvoren je Prostor za mlade u čijem su dosadašnjem uređenju zajedničkim snagama sudjelovale obje pazinske srednje škole; Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile i Pazinski kolegij – klasična gimnazija.

Uređenje prostora za mlade u Spomen domu dio je aktivnosti učeničkog projekta pod nazivom „Najbolji projekt”, koji djelomično rješava problem nedostatka prostora za neformalno druženje mladih u Pazinu. Prostor će uskoro biti obogaćen društvenim igrama i knjigama te s još nešto namještaja.

Prostor za mlade se otvara kao mjesto za svakodnevne susrete mladih koji će ga moći koristiti bez najave. Kao prva aktivnost, u sklopu otvorenja organiziran je pub kviz na kojem je sudjelovalo 10 srednjoškolskih ekipa, uz obilje smijeha i zabave. Kviz se sastojao od 3 kruga pitanja širokog odgovora opće kulture.

Tri ekipe s najviše skupljenih bodova osvojile su nagrade poklonjene od lokalnih pazinskih obrta, kafića i restorana, a na kraju je najviše znanja pokazala ekipa Jure Grando.

Projekt je osmišljen u sklopu Akcije za 5!, čija je aktivnost Dan akcije održana 8. veljače 2023.,  kojom prilikom je 25 učenica i učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina te Pazinskog kolegija preuzelo prostore Gradske uprave Grada Pazina. Među kreativnim i kvalitetno osmišljenim te uspješno predstavljenim prijedlozima za kreaciju pravog prostora za mlade u Pazinu, pobijedio je tada upravo „Najbolji projekt“. Kroz taj projekt mladi su osmislili kako urediti dio za mlade u Spomen domu,  za što su dobili financijsku podršku Grada Pazina u iznosu od 1.000 eura.

„Akcija za 5!” dio je projekta „Pazi(n) mladi 2: izrada lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027.” kojeg je nositelj Grad Pazin, a partneri Centar za mlade Alarm Pazin, Društvo Naša djeca Pazin, Udruga Delta i Volonterski centar Istra, uz financijsku podršku Europske unije kroz program Erasmus+ u iznosu od 29.100,00 eura. U realizaciji učenicima pomažu, osim škola i Centar za mlade Alarm Pazin, Društvo Naša djeca Pazin, Grad Pazin, Pučko otvoreno učilište Pazin i Gradska Knjižnica Pazin.

U prostoru za mlade u narednom razdoblju predstoje još dvije aktivnosti, odnosno događanja, turnir u šahu i turnir u briškuli i trešeti, a koja će uskoro biti najavljena.

Pročitajte još...