Rastrepuhi pozivaju na interaktivnu večer improvizacijskog kazališta

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kazališna družina “Rastrepuh” koja djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Pazin, a koju vodi dramski pedagog Aleksandar Bančić, upustila se u izazov! Trening je trajao dva dana, a vodila ga je dramska pedagoginja Ivana Marijančić. Pazinski kazalištarci pozivaju na interaktivnu večer u Spomen domu u nedjelju, 13. studenog 2022. godine s početkom u 19 sati.

Improvisus (Lat.) = nenadano, nepredviđeno. To znači stvaranje u trenutku bez prethodno pripremljenog plana. Za to je potrebno biti jako u sadašnjem trenutku, imati otvorenost i prihvaćati ono što sadašnji trenutak nudi, te kreirati iz njegovih detalja. Kroz strukturirane Impro-vježbe vježbali su kako da improvizacija bude uspješna, a to znači protočna, s prihvaćanjem i s kreativnim nadogradnjama, bez blokiranja partnera, nego s maksimalnom suradnjom. Vježbe improvizacijskog kazališta razvio je pedagog, glumac i redatelj Keith Johnstone.

Iz velikog spektra smjerova dramske pedagogije, Impro kazalište je jedna od interaktivnih metoda i izvodi se u suradnji s publikom. Pred publikom će se odigrati impro-vježbe u kojima neke od početnih okolnosti dolaze iz publike, a tijek događanja ove večeri vodit će trenerica Ivana Marijančić.

U evropskim zemljama impro-kazalište je prepoznato kao metoda kojom se poboljšava zapažanje, brzo reagiranje, funkcioniranje u timu, a kontinuiranim treniranjem osobe nastupanju s manje stresa i više fleksibilnosti, stoga je ovaj tip rada uveden u mnoge škole, prakticiraju ga studenti različitih fakulteta, na umjetničkim dramskim fakultetima je izborni predmet. U poslovnom svijetu impro-vježbe se koriste unutar team building programa, te u profesijama u kojima se traži brzo reagiranje i odlučivanje.

Pročitajte još...