Sirene i minuta šutnje za preminulog vatrogasca Gorana Komlenca i u Pazinu

I pazinska seje Javna vatrogasna postrojba, kao i sve ostale u Hrvatskoj,  danas oglasila u 19 sati sirenom na vozilima i minutom šutnje kako bi odala počast za pripadnika JVP-a Dubrovački vatrogasci i DVD-a Orašac Gorana Komlenca (42),  koji je poginuo u gašenju požara kod Dubrovnika. Pogreb se održava danas s početkom u 19 sati u Orašcu.

Požar otvorenog prostora na području Ljubača iznad Zatona u kojem je poginuo Komlenac lokaliziran je, objavila je jutros Hrvatska vatrogasna zajednica. Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 hektara, a tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci su sanirali rubove požarišta te se obavljalo daljnje dežurstvo tijekom noći. U tome je ukupno sudjelovalo 28 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Dubrovački vatrogasci i Konavle te DVD-a Putnikovići.

Zapovjednik dubrovačkih vatrogasaca Stjepko Krilanović izjavio je za Dubrovački dnevnik da je lako moguće da je požar bio podmetnut. 

Vidjeli smo na početku požara kako gori na dva odvojena mjesta udaljena 50-ak metara. Nigdje blizu nije bilo ni dalekovoda ni struje. To je jedina indicija, no ne možemo tvrditi sa stopostotnom sigurnošću kako je to tako. Policija radi izvide i vjerujem kako će otkriti i objaviti što se dogodilo”, rekao je Krilanović.

 

 

 

 

Pročitajte još...