Sljedeći tjedan održat će se edukacija za pomoćnike u nastavi

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sklopu projekta Paz(IN)kluzivna škola 2 od 31. kolovoza do 02. rujna 2022., dnevno u vremenu od 15.00 do 20.00 sati, u Spomen domu (Dvorana Istra) održat će se edukacija za pomoćnike u nastavi/stručno komunikacijske posrednike. Edukacija je namijenjena izabranim kandidatima koji su se prijavili na Javni poziv te ostalim zainteresiranima do ispunjenja maksimalnog broja polaznika. Prijave na edukaciju su obvezne te je stoga potrebno da zainteresirani polaznici pošalju e-mail s imenom i prezimenom te kontakt brojem telefona na irena.boljuncic@pazin.hr  

Kroz edukaciju polaznici će proći područja:

  • osnovna načela obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje
  • karakteristike učenika s teškoćama u razvoju
  • podrška učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina
  • suradnja s učiteljem/nastavnikom/stručnim timom škole/roditelja i drugim učenicima
  • prava učenika s teškoćama u razvoju

Edukaciju će voditi magistrice edukacijske rehabilitacije Gordana Pajca Grbin i Sanja Paić. Nakon edukacije, polaznici će dobiti Potvrdu o osposobljavanju.

Edukaciju organizira Pučko otvoreno učilište u Pazinu. Grad Pazin je nositelj projekta “ Paz(IN)kluzivna škola 2”,  koji se financira u okviru instrumenta  „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ temeljem poziva UP.03.2.1.07 Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Pročitajte još...