U pazinskoj osnovnoj školi gostuju učenici iz Italije, Španjolske i Luksemburga

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Osnovnu školu Vladimira Nazora Pazin danas su stigli gosti iz 3 europske škole: Istituto comprensivo di San Giorgio di Mantova, Monte-Sión iz španjolskog Torrenta i German-Luxembourgish Schengen Lyceum Perl iz Luksemburga. 24 učenika boravit će tijekom tjedna u domovima učenika iz Pazina, Trviža, Karojbe i Motovuna.


Njihove su škole partneri u Erasmus+ projektu Ja sam OK, koji pazinska škola provodi od svibnja 2023. godine. Međutim, ovaj je tjedan prilika da škola Pazin bude partner i domaćin u njihovim projektima te pokaže svoje primjere dobre prakse.


Pregršt tjednih aktivnosti spajaju učenje o kulturi, zdravlje i nove metode poučavanja. Izrada fuži, pisanje glagoljice, printanje 3d privjesaka glagoljskih inicijala, gradnja kulturnih znamenitosti u Minecraftu, šetnja Parenzanom, posjet Puli i Rovinju te natjecanje u heripoterovskom metloboju na rasporedu je od ponedjeljka do petka, a tim će se aktivnostima ujedno obilježiti Dan europske baštine, Dan kravate, Dan mentalnog zdravlja i Dan zahvalnosti za plodove zemlje.


-Dobro koordiniran tim učitelja u suradnji s gostoljubivim roditeljima omogućit će učenicima, kaže učiteljica Kristina Mijandrušić Ladavac, priliku da stvore nova poznanstva i prijateljstva te iz prve ruke dožive Erasmusovu krilaticu: Obogaćuje živote, širi vidike.

Pročitajte još...