U prostorijama udruge Roxy dance predstava suvremenog plesa “Love will tear us apart” 24. rujna

Facebook
Twitter
LinkedIn

U subotu 24. rujna 2022. godine s početkom u 19,30 sati u prostorijama udruge Roxy dance u nekadašnjoj vojarni održat će se predstava suvremenog plesa “Love will tear us apart” kazališne skupine De facto, u izvedbi koreografkinje i plesačice Petre Hrašćanec i Saše Božića. Ovo je jedna od najdulje izvođenijih predstava suvremenog plesa u Hrvatskoj.

“Love will tear us apart” prvi je dio trilogije o odnosu suvremenog plesa i specifičnog žanra pop glazbe. Sam rad žanrovski vrluda između rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Pitanje vlasništva nad izvedbom isprva stavljeno u apstraktni plesni okvir bavljenja tijelom i politikom pogleda, ekstremno se proširuje u širi umjetnički i socijalni okvir. Ljubav iz naslova prenesena je u ljubav spram plesa, čina plesa samog, dok rad raspravlja razliku između plesa i njegove realizacije kao društvenog događanja kroz konstituciju pojma izvođačice same. Izvođačica Petra Hrašćanec izvodi plesne numere, odabrane ljubavne pjesme, dok u pauzama saznajemo naoko efemerne detalje o nastanku same produkcije, rasplićući suptilnu mrežu odnosa moći koja definira čin izvedbe.
“Love will tear us apart” premijerno je izvedena 2011. godine i riječ je o jednoj od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava, za koju je Petra Hrašćanec 2012. nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta.

Ulaz je slobodan.

Pročitajte još...