U Rapcu najbrži mountainbikeri su bili Enrico de Gallo i Antonela Juretić

Facebook
Twitter
LinkedIn

Drugo kolo 15. sezone održalo se podno Labina grada, u Rapcu kod Bike centra Rabac, u nedjelju 20. studenog 2022. godine pod organizacijskom palicom biciklističkog kluba Albona 1921 i Bike centra Rabac. Iako je cijeli tjedan pa i dan pred samu utrku prognoza bila prilično loša uz dosta padalina dogodio se jedan sasvim drugačiji dan. Uz nešto bure ali prilično sunčano vrijeme organizatori su bili više nego zadovoljni iako su bili spremni i na sve otežane uvjete u drugim mogućim scenarijima. Kako je bilo i najavljeno po satnici dječije utrke su se počele održavati već od 12 sati pa je i Glavna utrka startala točno u 12 sati i 26 minuta u svom već dobro znanom terminu. Nešto mlađi natjecatelji, kategorija U13 i U15 startali su s razmakom od 3 minute nakon glavne utrke.

Natjecanje se odigralo u 4 zasebne utrke i 17 starosnih kategorija gdje se pojavilo ukupno 128 natjecatelja što je nešto manji broj koji nije iznenadio zbog već spomenutog razloga nešto lošije vremenske prognoze. Kružna staza kojom se vozila Glavna utrka dužine kruga od 4700 m bila je i više nego dovoljno duga da se natjecatelji rastegnu te da ne bude prevelike gužva za sve one koji su došli uživati u zanimljivoj vožnji stazama Bike parka Rabac. Za najmlađe natjecatelje (kategorija U7) bila je razvučena staza kružnog oblika kruga dužine 350 m gdje su najmlađi odmjerili snage u 5 krugova dugoj vožnji. Nešto stariji natjecatelji (kategorije U9 i U11) vozili su “krug” dužine 550 m te se krug moralo zavrtiti čak 6 puta.

Kod najmlađih natjecatelja u kategoriji U7 kod curica i dječaka prva su mjesta zauzeli Romana Brnelić (BK Grobnik) i Žan Pregl (SD Strahovica) kojemu je ovo već druga pobjeda u ovoj sezoni. Kod slijedeće utrke kategorija U9 i U11 kod dječaka i djevojčica na nešto dužoj stazi pobjedu kategorije U11 slavi Loris Mokrovčak (BK Grobnik) dok je to kod djevojčica učinila Lena Orbanić (BK Žminj). Kod kategorije U9 pobjede odnose Stefani Štrucelj (BK Grobnik) kod djevojčica te Ted Ravnihar (KK Završnica) kod dječaka. Najbrži natjecatelj utrke uzrasta U13 za dječake bio je Gal Klun (Pogi Team UAE Generali) dok je u kategoriji U15 kod dječaka pobjedu slavio Nejc Petač. Kod djevojčica kategorije U15 ove nedjelje najbrža je bila Pina Šiler (KK Završnica).

Navedimo i najbrže natjecatelje Glavne utrke a to su redom kao prvi Enrico de Gallo koji je ujedno i prvi natjecatelj kategorije U17. Drugi je u cilj ušao Denis Vogrig (A.S.D. VALCHIARO) prvi u svojoj U40 kategoriji te kao treći Eric Stipić ujedno i prvi u juniorskoj kategoriji (U19). Kod žena (30+) u Glavnoj utrci pobjedu odnosi  Antonela Juretić (BK Grobnik) prva u kategoriji 30+ kod žena. Sve rezultate po kategorijama s vremenima po krugovima možete pregledati na linku  dok ukupne rezultate po pojedinim utrkama možete pregledati ovdje.

Slijedeće kolo je na rasporedu u nedjelju 4.12.2022. u Žminju na utrci pod nazivom XC Žminjska boška.

Kalendar 15. sezone MTB ZLIK:

4.12.2022. BK Žminj – XC Žminjska boška

18.12.2022. KBBXS Adrenalina – XC Premantura light

15.1. 2023.KBBXS Adrenalina – XC Ronjgi

29.1.2023.  BK Poreč – XC St. Becich

12.2.2023. BK Buzet – XC Bruman

26.2. 2023.BK MTB Istra Pazin – XC Ježenj

5.3. 2023.Bike centar Krk – XC Krk

19.3. 2023. BK Novigrad – XC Novigrad

Pročitajte još...