U ŠIBENIKU: Potpisan sporazum od 13,5 milijuna eura za Urbano područje Pazin!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Grad Pazin jedan je od 22 grada koji su jučer, 7. prosinca 2023. godine, na Danima regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku, potpisali Sporazum za financiranje urbanog područja u okviru integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Grad Pazin najmanji je ITU grad, a Urbano područje Pazin, zajedno s općinama Cerovlje, Gračišće i Sv. Petar u Šumi, najmanje je ITU urbano područje u Hrvatskoj.

Vrijednost Sporazuma je 13,5 milijuna eura u sklopu kojih je predviđeno financiranje pet projekata urbane obnove:

  • PazinUP, razvoj poduzetništva u području kulturnih i kreativnih industrija i pametnih tehnologija (obnova i stavljanje u funkciju zgrade bivšeg starog kina u Pazinu i zgrade Kašća u Gračišću);
  • CIFood, rekonstrukcija i opremanje centara/inkubatora za proizvodnju i plasman hrane i lokalnih proizvoda u Sv. Petru u Šumi i Cerovlju;
  • izgradnja nove knjižnice i novog autobusnog kolodvora s okolnom prometno-pješačkom infrastrukturom;
  • Dječja kuća, obnova i stavljanje u funkciju zgrade bivšeg donjeg vrtića za sadržaje i podršku roditeljstvu i djeci;
  • Zeleno srce grada, obnova centra grada.

„Pripreme za jučerašnji veliki dan odvijale su se kroz prethodne dvije godine. Sljedeća godina posvećena je razvoju navedenih projekata, odnosno rješenja u koje ćemo opet uključiti zainteresiranu javnost, s čim krećemo odmah na početku godine. U ovom mjesecu slavimo kraj godine, ali i nove prilike koje su pred nama”, izjavila je gradonačelnica Jašić nakon preuzimanja Sporazuma te dodala: „Sretno nam bilo!”

Pročitajte još...