U Tinjanu u Domu mladih u sklopu ISAP-a održana besplatna edukacija „Porezne aktualnosti i priprema za završni obračun”

Facebook
Twitter
LinkedIn

U petak, 14. listopada 2022., održana je u sklopu Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu u Domu mladih besplatna edukacija  za obrtnike i poduzetnike u organizaciji Udruženja obrtnika Pazin u suradnji s Općinom Tinjan na temu „Porezne aktualnosti i priprema za završni obračun“.

U uvodnom dijelu sudionicima edukacije obratio se načelnik Općine Tinjan Goran Hrvatin i predsjednica Udruženja obrtnika Pazin Karmen Gasparini, koji su istakli da su edukacije veoma bitne za razvoj gospodarstva, obrtništva i poduzetništva, te se i ovog puta ista organizirala s ciljem unaprjeđenja informiranja  poduzetnika kao dodana vrijednost za njihovo poslovanje.

Općina Tinjan se pobrinula da za sve polaznike edukacije osigura besplatni ulaz na Internacionalni sajam pršuta  te je tom prigodom načelnik Goran Hrvatin pozvao prisutne da posjete sajam.

Predavanje je održala  renomirana stručnjakinja i uspješna poduzetnica, “Šaptačica” poduzetnicima gđa. Đurđica Mostarčić, koja je ujedno i predsjednica Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore.

Nazočni polaznici edukacije detaljno su upoznati su sa svim poreznim novinama,   te detaljno sa izradom završnog  obračuna za 2022. godinu i još mnogo detalja na koje moraju obratiti pozornost.

Također su nazočni polaznici edukacije imali  priliku saznati detalje oko uvođenja eura, koje su im obaveze i što je potrebno napraviti do 31. 12. 2022., kako doći do novčanica eura, što i kako se otvaraju nove poslove knjige od 1. 1. 2023., koje su specifičnosti za paušaliste, dohodaše i/ili dobitaše, kako će se odrediti blagajničkom minimumu/maksimumu, što ih čeka u razdoblju od 1.- 14. 1. 2023. godine.

Prezentirane su im sve obaveze u narednom razdoblju te su upućeni na preuzimanje dostupnih alata koje je Hrvatska obrtnička komora – HOK pripremila za svoje članove, a koji će im pomoći u tom prelaznom razdoblju kao što je to na primjer i kalkulator za povrat eura.

Ovo je bila još jedna u nizu besplatnih  edukativnih radionica organiziranih za članove pazinskog Udruženja obrtnika s ciljem kvalitetnijeg i pravodobnog informiranja i prilagodbe gospodarskim trendovima i novim propisima.

Pročitajte još...