Uspostavljen promet na većini prometnica na području mjesnih odbora Kašćerge i Zamaska u Pazinu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinske gradske komunalne službe tijekom jutra uspjele su sanirati kritične točke i osigurati prohodnost na većini prometnica u mjesnim odborima Kašćerge i Zamaska gdje se uslijed obilnih noćašnjih padalina dogodilo više odrona zbog čega su neka naselja bila prometno izolirana.

U tijeku je još saniranje odrona prema naselju Ukotići koje će biti izvršeno do kraja današnjeg dana, dok će se na prometnici iz Zamaska prema Zamaskom dolu radovi na sanaciji odrona nastaviti i sutra. Također, sanirana su i puknuća vodovodnih cijevi te je uspostavljena isporuka vode na svim područjima na kojima je pod utjecajem obilnih padalina došlo do prekida.

Oprez pri prolasku kritičnim područjima

Stručne službe ostaju na terenu te će pratiti stanje, a s obzirom da se najavljuju nove oborine potreban je oprez pri prolasku kritičnim područjima. Ukoliko dođe do nepredviđenih situacija i problema pozivaju se mještani, kao i sudionici u prometu da nazovu Županijski centar 112 ili Vatrogasce na 193.

Stanje na mjestima odrona stabilizirano je i u susjednim općinama, Motovunu i Cerovlju, pa bi  školski autobusi sutra na Pazinštini trebali voziti prema utvrđenom redu.

Velike štete

Iako stanje još nije u potpunosti stabilizirano, prvim obilascima terena procijenjeno je kako se radi o milijunskim štetama te će se stoga od župana Istarske županije Borisa Miletića zatražiti proglašenje elementarne nepogode, koja je zapravo posljedica dugotrajnih suša koje su prethodile ovoj izvanrednoj situaciju.

Također, Grad Pazin angažirao je stručnjaka za procjenu klizišta kako bi se odredilo točne zahvate koji su potrebni za potpunu sanaciju, a prioritetno je i pomoći mještanima u uklanjanju posljedica prirodne nepogode.

Najnovije informacije biti će objavljene na https://www.pazin.hr/ i putem službenih društvenih mreža Grada Pazina.

Pročitajte još...