Započeli opsežni građevinski radovi na novom trgovačkom centru

Facebook
Twitter
LinkedIn
Vizura Starog Pazina s gradilišta

Već neko vrijeme traju opsežni građevinski radovi nedaleko benzinske postaje Petrol u Pazinu koje je započela tvrtka Stop shop Development, dijela austrijske tvrtke Imbea Immoeast, koja osim Pazina gradi slične trgovačke centre – takozvane galerije po cijeloj Hrvatskoj, uglavnom u manjim gradovima od Slavonije do Dalmacije. Među zakupcima do sada otvorenih centara su DM, Deichmann, CCC, Spar, Intersport, Takko, KiK..

Tvrtka se obvezla vlastitim sredstvima izgraditi komunalnu  infrastrukturu, koja prema procjenama košta oko milijun kuna (bez PDV-a) odnosno oko 133 tisuće eura. Ovim se zahvatom planira izgradnja nogostupa, javne rasvjete, oborinske odvodnje, zelene površine i drugih aktivnosti. Nakon toga će uslijediti izgradnja trgovačkog centra.

Stop shop je na hrvatsko tržište ušao krajem 2018. godine, a do sad su otvoreni maloprodajni parkovi u Osijeku, Valpovu, Našicama, Ludbregu i Kaštel Sućurcu. Posljednji Stop shop je otvoren u Gospiću 8. prosinca, dok će ih se ove godine planira godine otvoriti čak šest – Daruvar, Vinkovci, Pazin, Čakovec, Đakovo i Labin.

Riječ je o manjim prodajnim centrima koji se u pravilu grade u sredinama koje nemaju trgovačke centre. Retail parkovi uvijek su prizemni i u ponudi imaju 10-ak trgovina s pratećim ugostiteljskim objektima. 

Novootvoreni stop shop u Gospiću (preuzeto s ww.stop-shop.com)

Stop shop je brand tvrtke Immofinanz i čine ga maloprodajni parkovi u Srednjoj i Istočnoj Europi. Stop shop retail parkove karakterizira i njihov univerzalni izgled s preko 90 retail parkova u 9 zemalja – Italiji, Sloveniji, Rumunjskoj, Češkoj, Austriji, Slovačkoj, Srbiji i Poljskoj.

Pročitajte još...