Završila ljetna škola boćanja u Pazinu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Boćarski klub Pazin imao je vrlo aktivno ljeto i nastavio je s radom s mladima te je organizirao Ljetnu školu boćanja.

Na to su ih „natjerali“ mladi boćari željni daljnjeg treniranja, nakon to su s upoznali na nakon natjecanja „Boćajmo u školi“ koje je organizirao Istarski boćarski savez.

Cilj je uključivanje što više mladih i novih boćara i boćarica u ovaj istarski tradicionalni sport koji, nažalost, polako izumire. Treninzi su bili dva puta tjedno u boćarskom centru Aleksandar Anzur u Pazinu.

Trenerice su bile Anika Ujčić, profesorica kineziologije i Tanja Grubiša, trenerica boćanja, osvajačice brojnih državnih, ali i međunarodnih odličja te donedavno aktualna europska prvakinja. Svoja znanja i iskustva prenose na mlade generacije. U srpnju su već neke igračice nastupile na prvenstvu države za kadete i kadetkinje.

Sudionici su većinom iz Grada Pazina i iz susjednih općina. Bilo je djevojčica i dječaka, od 6 do 15 godina, a zanimljivo je da su povremeno dolazile i mame i trenirale zajedno s njima. Najupornijih 16 dobilo je i diplome.

Rad škole je financirao BK Pazin uz potporu Grada Pazina i sponzora (Sklad do.o. Ježenj, Luks d.o.o. Pazin, Učka konzalting i Fotocentar Pazin).

Treninzi se nastavljaju od ponedjeljka, 13. rujna, a zainteresirani mogu doći na treninge ponedjeljkom 14 do 15,30 sati te srijedom od 17 do 19 sati. Planiraju se uključiti u kadetsku ligu, zimsku ligu, a ako bude zainteresiranih, sljedeće godine i u Hrvatsku žensku ligu.

Pročitajte još...