DETEKTIRATI, OSUDITI I UGASITI | Novi slučaj vršnjačkog nasilja u medulinskoj školi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Istarska županija obavijestila javnost da se danas, 27. rujna 2022. godine, u popodnevnim satima, u OŠ dr. Mate Demarin Medulin dogodio slučaj vršnjačkog nasilja, o čemu su kao osnivači promptno informirani od strane ravnateljice Emanuele Pinzan Chiavalon.

Također, sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, na teren su izašli djelatnici PU istarske i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ, te su obavješteni roditelji svih sudionika nemilog događaja, kao i sve ostale nadležne institucije, odnosno Pravobraniteljica za djecu i Centar za socijalnu skrb.

Istarski župan Boris Miletić još je jednom najoštrije osudio vršnjačko nasilje te je za sutra najavio hitan sastanka sa Školom, na kojem će u ime Istarske županije prisustvovati nadležna pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan. Budući da se radi o drugom slučaju vršnjačkog nasilja u istoj Školi, Istarska županija će nakon sastanka odlučiti o daljnjim koracima.

Općina Medulin očitovala se na sljedeći način:

„Nakon sedam mjeseci ponovno se susrećemo s nasiljem među učenicima Osnovne škole dr. Mate Demarina. Načelnik Općine Medulin najoštrije osuđuje vršnjačko nasilje, te izražava zabrinutost što se usprkos svim mjerama koje su se poduzele od posljednjeg slučaja iz veljače ove godine, ponovno pojavljuje sličan vid nasilja.

Sutra će, zajedno sa Županom, prisustvovati sastanku u Osnovnoj školi, kako bi se dogovorili daljnji koraci. Vjerujemo da će Škola i Istarska županija, kao osnivač Škole naći način kako reagirati na ovaj problem, ali na način da svi shvate da nanošenje štete drugome nije nešto što je prihvatljivo u školi. 

Nadamo se da će se rješavanju ovog problema uključiti i roditelji, nastavnici i ostalo osoblje škole, obzirom da škola treba biti sigurno mjesto za sve učenike, a Opcina Medulin mjesto nulte tolerancije na nasilje.

Općina Medulin će kao i do sada biti potpora Školi, učenicima i njihovim roditeljima“, poručili su iz Općine Medulin.

Pročitajte još...