DEMOKRACIJA NA DJELU: Ono kad se trudiš dokazati da nema smisla da postojiš – Općina Višnjan nije održala sjednicu Vijeća više od tri mjeseca!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vrlo često ćete u narodu čuti kako pojedine općine ne bi trebale postojati. Sukladno tome, one manje i one koje zaista teško mogu opravdati svoje postojanje, maksimalno se trude pokazati kako je baš ta lokalna samouprava vrlo važna. I to je pohvalno.

No, nismo još naišli na primjer sličan onome iz Višnjana. Tamo se posljednja sjednica općinskog vijeća održala u – srpnju. Niste krivo pročitali, Općinsko vijeće Općine Višnjan sastalo se 20. srpnja 2022. godine.

Općina Višnjan poznata je i po tome da načelnik Angelo Mattich u globalu ne razgovara s medijima, a općinsku web stranicu nije baš lako „prepričati“. Imate popis donacija koje je Općina dala, ali samo do 2018. godine – valjda je to najažurnije moguće, a pod rubrikom „legalizacija“ stoji natpis „zakonska regulativa“ i ispod „Tražena web stranica je u izradi. Biti će dostupna uskoro.“ Kada kliknete na poveznicu „Turistička zajednica Općine Višnjan“ – izbaci vam praznu web stranicu.

Prema svemu navedenom, Općina Višnjan pomalo liči na jedan cirkus rijetko viđenih razmjera. Kad niste zadovoljni svojom lokalnom samoupravom, sjetite se da uvijek negdje postoji i veći ‘košmar’…

Pročitajte još...