Emil Daus na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora: Gdje je lova?

Facebook
Twitter
LinkedIn

„Gdje je lova, tko je maznuo lovu i na koji će način za to odgovarati“ – upitao je danas tijekom iznošenja stajališta klubova zastupnika predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus, rekavši kako su to tri pitanja koja si zadnjih tjedana postavlja cjelokupna hrvatska javnost.

Dodao je kako novac nije poput plina, da se izgubi u atmosferi ili izgori u plamenu vatre, već kako se bez problema može utvrditi što se zapravo dogodilo, ako se to uistinu želi.

Daus se posebno osvrnuo na štrajk službenika i namještenika u hrvatskom pravosuđu, podsjetivši da kada je prije 25-30 godina štruca kruha koštala 3,00 kuna, a litra benzina koju lipu više, tada je 4.500,00 kuna nešto možda značilo, alidanas su takvi iznosi plaća ponižavajući i djelatnicama treba izaći u susret i spasiti im dostojanstvo.

Stava je da – zato, kada nema rješenja na vidiku i kada su izvanredne okolnosti potrebna je i izvanredna sjednica Hrvatskog Sabora. Ne očekujući pritom podršku vladajuće većine prilikom glasovanja, jer nje nema nikada na prijedloge oporbe, ali očekujući rješenja, vjerujući da će ova izvanredna sjednica tome pridonijeti.

„Jednim je dijelom, već samim njenim održavanjem, tomu i pridonijela. I to je pobjeda. Ne nas – već građana Hrvatske“ – zaključio je Daus.

Pročitajte još...