GRADSKO VIJEĆE PULE: Deković pozvao vijećnika Rašulu da već danas podnese ostavku

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na temelju današnje informacije da je vijećnik iz redova srpske nacionalne manjine Milan Rašula osuđen na Županijskom sudu u Zadru za jedno kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, tri kaznena djela krivotvorenja i dva kaznena djela pronevjere na 10 mjeseci zatvora ili 3 godine uvjetne kazne, gradska podružnica IDS-a Pule smatra kako je njegov integritet kao vijećnika nepovratno narušen.

Indikativno je što je Rašula, između ostalog, osuđen upravo zbog krivotvorenja potpisa i njihova nelegalnog prikupljanja, što potencijalno dovodi u pitanje prikupljanje potpisa za pokretanje postupka za smjenu predsjednice Gradskog vijeća Pule – Pola, Dušice Radojčić, a počevši od nejasnog popisa potpisnika do ‘vrbovanja’ vijećnika za potpisivanje sporne Izjave.

Kad već nije pokazao elementarno poštivanje demokratske procedure falsificirajući potpise, minimum što kolega Rašula može pokazati u ovoj situaciji je pružiti poštovanje prema javnoj dužnosti koju obavlja. U protivnom, šalje se poruka da se za boljitak društva bore oni koji krše pravila istog.  

Zbog težine dijela za koje ga je Županijski sud u Zadru osudio smatramo da, ako je vijećniku Rašuli stalo do interesa srpske zajednice u našem gradu, već danas podnese ostavku.

Pročitajte još...