Paus: Usred svjetske energetske krize, direktor koji je zaslužan za plinofikaciju cijele Istre zamijenjen je čovjekom bez dana iskustva u plinskom sektoru

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus reagirao je danas na Odluku o imenovanju novog direktora pulske Plinare. Na jučerašnjoj sjednici Skupštine pulske Plinare donesena je Odluka o imenovanju novog direktora Roberta Drandića, koji je u drugom pokušaju odabran umjesto dosadašnjeg direktora Deana Kocijančića.

Odluka je donesena zakonski i transparentno, no dio javnosti i ljudi iz struke s razlogom se čude ovoj promjeni, jer je maknut čovjek koji je 20 godina uspješno upravljao Plinarom i koji je glavni zaslužan za plinofikaciju cijele Istre.

“Usred najveće svjetske energetske krize i neizvjesne zime koja je pred nama, čovjek koji iza sebe ima velike i važne plinske projekte za cijelu Istru zamijenjen je čovjekom koji nema nikakvog iskustva u plinskom poslovanju. Odluka je donesena zakonski, ali to ne mijenja činjenicu da je zabrinjavajuća. Zoričić nema više alibija i na njemu leži odgovornost daljnjeg poslovanja pulske Plinare“, poručio je Dalibor Paus, predsjednik IDS-a.

Službeno pojašnjenje Grada Pule o izboru između dvaju kandidata za poziciju direktora Plinare navodi kako je „Nadzorni odbor utvrdio koji kandidat ispunjava formalne uvjete nakon čega se pristupilo pisanom i usmenom testiranju kojim se izvršila procjena psihološkog profila i kompetencija kandidata, odnosno ciljevi i motivacija za rad“, pa se postavlja pitanje o kojim je formalnim uvjetima riječ ako je izabran čovjek bez iskustva u plinskom sektoru, umjesto čovjeka koji je vodio plinofikaciju cijele Istre.

Naime, Plinara je u 20 godina vodstva bivšeg direktora Koncijančića izgradila 350 km i pripremila dozvole za daljnje poboljšanje infrastrukture. Sagrađena je nova punionica na ukapljeni naftni plin i stlačeni prirodni plin, realizirani su strateški projekti sufinancirani EU novcem, a poduzeće je poslovalo s dobiti.

Osim u pulskoj Plinari, gradonačelnik Zoričić je u samo godinu dana promijenio vodstvo i drugih ključnih poduzeća – Vodovoda, Kaštijuna i Pulaprometa.

Pročitajte još...