Posljednje ovogodišnje kolo MTB lige Istre i Kvarnera ove nedjelje u Premanturi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Došlo je vrijeme i za zadnje kolo ovogodišnjeg dijela sezone MTB zimske lige Istre i Kvarnera. Četvrto kolo će se odigrati u nedjelju, 18.12.2022.  u samoj blizini ulaska u Premanturu.

Lokacija je to vrlo poznata u “mtb svijetu” a ponajprije radi kultne utrke Kamenjak Rock Trails koja će se i ove godine održati u također već dobro znanom terminu početkom travnja. Organizatori KBBXS ADRENALINA su kao i utrka vrlo dobro poznati dok je samo kolo zimske lige ipak nešto sasvim novo, makar u ovom obliku. Staza će se naravno dijelom protezati po stazi slavne utrke no kako i sam naziv kola govori, raditi će se ipak o nešto lakšoj verziji staze. Prognoza je za navedeni datum vrlo povoljna pa se nadamo da će organizator s ovim novim kolom izazvati vrlo dobar interes u brdsko-biciklističkim krugovima te da će se završnica ovog dijela zimske sezone i dobro proslaviti.

Očekuju nas dobro spremljene staze pa napomenimo da su to kao prvo, staza za U7 dječju utrku u dužini kruga od 350 metara. Slijedeća jest staza za U9 i U11 kategorije s dužinom kruga od 1.000 metara. Staza glavne utrke koja će se voziti u nedjelju je krug od 3.9 km te će biti dobro označena strelicama i trakama na mjestima promjene smjera. Lokacija starta se nalazi 500 metara od ulaza u Premanturu i kao što smo već spomenuli, djelom se vozi na klasičnoj stazi XC Premantura. Parkiranje vozila je moguće kod groblja i igrališta a autima je zabranjeno ići prema startu utrke jer se dijelom staza odvija po glavnom makadamu koji vodi do lokacije starta nakon čega prelazi u šumske staze. Kao što je već običaj i nepisano pravilo organizatori savjetuju raniji dolazak i testni krug radi boljeg upoznavanja staze. Organizator uz Javnu ustanovu Kamenjak pozivaju sve aktivne pojedince i grupe na ovom području na povećan oprez pri kretanju Gornjim Kamenjakom u nedjelju kao i da slijede upute organizatora i redara na terenu kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Trajanje pojedinih utrka uvijek ovisi o konfiguraciji terena kao i vremenskoj prognozi tako da je očekivano trajanje dječjih utrka u rasponu 5 – 10 minuta dok će odrasli u glavnoj utrci voziti najmanje 50 do 70 minuta dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu ali i manji broj krugova. Napomenimo da na glavnoj utrci zvuk zvona daje znak natjecateljima glavne utrke kada ulaze u svoj zadnji krug. Start utrke se može očekivati od 12 sati s početkom dječjih utrka dok se start glavne utrke kao i uvijek očekuje od 12:26 sati. Moramo ponoviti da za sudjelovanje na utrkama nije potrebna licenca. Nakon utrke svim je sudionicima osigurana okrjepa nakon koje će se pristupiti proglašenjima najbržih gdje će se proglasiti svi najbolji po kategorijama.

 

Pročitajte još...