I LABIN IMA BOGATI PROGRAM | Koncerti Belana, Klape Rišpet, Mie Dimšić i mnoštvo drugih privlačnih događanja!

Facebook
Twitter
LinkedIn

“Božićna bajka” neostvariva je tamo gdje nema čarobnih sastojaka koje je čine bajkovitom: romantičnih kulisa, čarolije svjetla, ugodne glazbe, vedrih lica i – prije svega – blagdanskog duha! Upravo zato je već nekoliko godina odabir prije svega Labinjana, a u isto vrijeme i organizatora blagdanskih događanja u najvećem mjestu na istočnoj obali Istre, labinske Turističke zajednice i Grada Labina – starogradska jezgra ovog drevnog, nekadašnjeg rudarskog grada.

Dva blagdanska vikenda, čak pet koncerata poznatih domaćih izvođača, predstave i glazbena događanja posvećena našim najmlađima, mnoštvo nastupa lokalnih glazbenika te prigodno dekorirana starogradska jezgra i trg – u najkraćim crtama prava je najava ovogodišnje labinske “Božićne bajke”.

Ugodu i romantiku drevnog Labina dodatno će uljepšati ove godine još bogatija i šira ponuda gastro kutaka, vinskih i pivskih štandova te već tradicionalne blagdanske kućice koje i ove, kao i svake godine, imaju naglašenu humanitarnu notu.

Program će službeno započeti u večernjim satima petka 16. prosinca, koncertom grupe “The Swingers”, predvođene pjevačem legendarnih “Fantoma” Robertom Marekovićem, koga i dalje pamtimo kao izvođača vjerojatno najpoznatije domaće božićne pjesme “Sretan Božić svakome”. Publiku će prije Swingersa svojim rockabilly-bluesom zagrijati grupa River Sharks.

Idućeg dana, u subotu 17. prosinca, od jutra se vesele naši najmlađi. U najavi je dolazak Djeda Mraza, koji će labinskim prvašićima i djeci od 3 do 6 godina koja ne pohađaju vrtiće, podijeliti darove, a potom će za njih biti upriličena i dječja kazališna predstava. Uz maskote i animaciju te prigodnu glazbu, pozivamo i ostale klince i klinceze da se to jutro podruže i provesele na starogradskom trgu. U večernjem dijelu programa, za ljubitelje pop glazbe i mlađu publiku koncert će održati Mia Dimšić, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu, dok će prije nje svoj cjelogodišnji trud publici predstaviti nagrađivani udaraljkaški ansambl „Bum bam“ labinske Umjetničke škole Matka Brajše Rašana.

Da ugodni blagdanski duh doživi i zrelija publika, te ljubitelji laganijih mediteranskih melodija zabavne glazbe, tu je nastup popularne klape “Rišpet” u nedjelju 18. prosinca. Publiku će prije klape Rišpet zagrijati Gradski orkestar Labin, te mješoviti zbor Zajednice Talijana „Giuseppina Martinuzzi“ sa svojim božićnim repertoarom, a istu večer održat će se tradicionalna humanitarna božićna lutrija u organizaciji Udruge žena „Mendula“, čiji je ukupni prihod namijenjen nabavci stacionarnog mamografskog uređaja, za koji je do današnjeg dana već skupljeno ravno milijun kuna!

Slijede tri malo „mirnija“ dana, kada će se uz bogatu gastro i eno ponudu sa štandova i adventskih kućica, koje će dijelom biti dodijeljene i labinskim humanitarnim udrugama, prisutni zabavljati uz već znane lokalne „cover“ izvođače, svake večeri od 19 do 22 sata.

Publika koja dobro pamti vedru atmosferu i retro “štimung” ovogodišnje fešte Petrova, svakako će uživati u četvrtak 22. prosinca kada se na pozornicu na Titovom trgu penje sjajna pulska “Dogma”, nakon koje će uslijediti nastupi nekih od poznatih lokalnih DJ-a iz najboljih vremena zabave u labinskom starom gradu.

Kao “šlag na torti” ovogodišnjeg blagdanskog programa, svakako je nastup najvećeg imena, legendarnog splitsko-riječkog kantautora Nene Belana. Ovaj tvorac brojnih bezvremenskih hitova u svojoj preko 35 godina dugoj karijeri, sa svojim će vjernim “Fiumensima” stari Labin uvesti u ovogodišnji Badnjak. Prije zvijezda večeri, mladi labinski blues-rockeri „Restless Sea“ i „stari lisac“ Predrag Ljuna pokazati će zašto Labin ove godine ima pobjednike „Croatian Blues challenge“ natjecanja u čak dvije kategorije!

Na badnju večer već tradicionalno, uz ugodno druženje, kuhano vino i blagdanske slastice, do samog početka mise „polnoćke“ zabavljati će nas domaći cover bend Side Effects.

Zastat će se samo nakratko – dok se na sam Božić odmorimo i posvetimo društvu svojih najmilijih. Već idućega dana, u ponedjeljak 26. prosinca, na blagdan Sv. Stjepana, od 12 sati pozivamo svih na Goru Glušić gdje će se paliti tradicionalni blagdanski „kres“, uz uprizorenje živih jaslica te glazbu, zabavu, druženje i prigodnu ponudu hrane i pića. Ovaj je događaj također obojan u humanitarne boje, kako i priliči vremenu darivanja i zajedništva.

Za kraj 11-dnevnog druženja u starom Labinu tu je posljednji ovogodišnji glazbeno-vinski događaj, “Sipping Sessions” u prostoru crkvice Sv. Stjepana, u samom središtu starogradske jezgre, za čiju se organizaciju brinu labinsko Pučko otvoreno učilište i Turistička zajednica Grada Labina.

Pročitajte još...