MALO JE BOLJIH IDEJA: Turistička zajednica središnje Istre organizira besplatna vođena pješačenja po stazama središnje Istre

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: TZSI/Julien Duval

Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traje aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih biciklističke i pješačke staze, kultura i gastronomija.

Upravo stoga Turistička zajednica središnje Istre ove godine organizira Central Istria free walk experience po stazama predivne prirode i nezaboravnih krajolika.

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) tijekom lipnja, kolovoza i rujna organizira besplatna pješačenja s vodičem na vlastitome području. Prva na redu je staza nedaleko Pazina, jedna od najatraktivnijih u Istri, koja počinje u Grdoselu, nastavlja uz potok Malenice pa sve do Zelengrada (ili Starog grada) gdje se nalaze ostaci utvrde.

Sljedeće pješačenje na rasporedu je u kolovozu za vrijeme punog mjeseca – noćna šetnja Full Moon walk od Boruta do Komarije, zatim u rujnu iz Lupoglava kreće „potraga“ za nestalim kaštelom
Mahrenfels i posljednji Full moon opet u predvečerje, čeka se puni mjesec na brdovitom području općine Lupoglav.

Staze su lagane ili umjerene težine, duljine od 6,5 km do 12 km. Za sudjelovanje je potrebna prijava putem elektroničke pošte info@central-istria.com jer je broj sudionika ograničen.

09.06. Pješačka tura stazom Malenica – Zelengrad, dužine 6,5 km (okupljanje u Grdoselu u 09:00h)

19.08. Full moon walk Borut – Komarija, dužine 8,5 km (okupljanje u Borutu u 18:45h)

01.09. Pješačka tura stazom Mahrenfehls – Lupogliano, dužine 12 km (okupljanje u Lupoglavu u 09:00, ispred općine)

18.09. Full moon walk Lupoglav dužine 9,2 km (okupljanje u Lupoglavu u 18:45)

Više informacija dostupno je na www.central-istria.com, a prijave su moguće putem elektroničke pošte info@central-istria.com.

Pročitajte još...