MOŽETE KAMO GOD ŽELITE: Sredina srpnja vrvi događanjima u središnjoj Istri

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Julien Duval

Događanja sredinom ljeta i središnja Istra se savršeno slažu jer nude za baš svakoga ponešto zanimljivo. Sigurni smo da nema onoga tko neće pronaći kako ispuniti večer ili upotpuniti dan nekim događanjem.

Čitav je program besplatan za sve sudionike stoga čitajte pozorno i pripremite svoje planere jer projekt Otkrij središnju Istru donosi sljedeće:

KINO NA OTVORENOM

U ljetnom kinu na otvorenom, organiziranom u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin, u utorak 18.07. u Tinjanu se prikazuje avanturistička drama Life of Pi, a u srijedu 19.07. u Cerovlju oni najmlađi, ali i odrasli ljubitelji animiranog filma, uživati će u projekciji animiranog filma Kralj lavova. Nadalje, u petak 21.07. u Pazinu se prikazuje film Bolesnica s Festivala u Cannesu, koji na bizaran način prikazuje utjecaj medija na život mladog para s kojim se u pojedinim situacijama možemo poistovjetiti.

PUTEVIMA OKUSA SREDIŠNJE ISTRE

Tinjan | Mjesto okupljanja: Hiža istarskog pršuta (Tinjan 5)

15.07. u 20:00 sati

Interpretativna šetnja Istra Inspirita odvest će vas na putovanje kroz vrijeme. Saznajte zanimljive povijesne činjenice o Tinjanu te zavirite u doba Austrougarske monarhije i saznajte mnogo toga o istarskoj kuhinji. Na kraju vas očekuje degustacija lokalnih proizvoda i vina.

Pazin | Mjesto okupljanja: Pazinski kaštel

19.07. u 20:00 sati

Ovog puta, Istra Inspirit vas očekuje u “srcu Istre” – Pazinu gdje će se uprizoriti priča o Pazinskom kaštelu, saznati zanimljivosti o Pazinskoj jami i skrivenim mitovima i legendama, poznatom francuskom piscu Julesu Verneu te utjecaju Austrougarske monarhije na današnje okuse i mirise Pazinštine.

Osim zanimljivih priča, posjetitelji će imati prilike uživati u degustaciji Pazinskog cukerančića, prve istarske slastice uvrštene na popis Hrvatske nematerijalne baštine uz neizostavnu čašicu vina.

Pridružite nam se na prekrasnom putovanju središnjom Istrom i svoja mjesta na interpretativnim šetnjama rezervirajte na: info@central-istria.com. 

KONCERTNI PROGRAM U SREDIŠNJOJ ISTRI

U petak 14.07. na prvom koncertu iz programa Otkrij središnju Istru, Zoran Majstorović Trio i Sopci zabavljati će publiku u Boljunu s početkom u 20:00 sati.

VINSKE PRIČE GRAČIŠĆA I KONCERT ETNO SKUPINE ŠČIKE

Ljetne su večeri bolje uz čašu vina, a općina Gračišće poznato je mjesto koje okuplja brojne ljubitelje istog. Stoga su vas TZ središnje Istre i općina Gračišće i ove godine, odlučile iznenaditi dvodnevnom manifestacijom Vinske priče Gračišća, u sklopu kojih će biti održan koncert etno skupine Šćike.

Uživanje u Vinskim pričama započinje u petak 21.07. u 19:00 sati kada počinju degustacije, a sve okupljene zabavljati će DJ Nikola z Kukurini i Angola band. U subotu 22.07. je na rasporedu koncert Šćika, također s početkom degustacije u 19:00 sati.

DOGAĐANJA U  MJESTIMA SREDIŠNJE ISTRE

Tradicionalna pučka fešta u Boljunu, Marinjina započinje sa dvodnevnim programom u subotu 15.07. u 20:00 sati, manifestacijom “Zasopimo i zakantajmo po stare užance” a da fešta potraje do dugo u noć pobrinuti će se Funbox band i legendarni Gustafi.

Nedjelja 16.07. je rezervirana za sportska događanja i zabavu uz Frula band.  U Svetom Lovreču čeka vas prava elektronska poslastica, Dj Toni Ter Wonder na svoj domaći teren dovodi Electronic music party i to u subotu 15.07. na trgu Placa. Lovrečani nastavljaju sa Guštima Lovreča pa se ne ustručavajte prošetati njegovim ulicama uz okuse i mirise lokalnih proizvoda i ovog četvrtka 20.07.

Povodom Sv.Marine u Pilatima će 14.07. biti održana završnica malonogometnog turnira i zabava uz DJ-a Loki dok je subota 15.07.  rezervirana za druga sportska događanja i večernju zabavu uz Tu i tamo band i DJ-a Krizu.

Nastavlja se tradicija održavanja Vaterpolo turnira na Zarečkom krovu pa će ta prirodna atrakcija biti središte zabave za sve ljubitelje sportova u vodi u subotu 22.07. s početkom u 12:00 sati.

U Pazinskom kaštelu se 20.07.2023. održava ”WineMusic”, prava poslastica za ljubitelje kvalitetne glazbe i vina. Zagrebački komorni orkestar će izvoditi kompozicije klasičnih i suvremenih autora a ljubitelji vina će imati priliku kušati različite sorte vina iz vinarije Anđelini i upoznati se s njihovim karakteristikama.  Sve počinje u 20:30 sati.

Ako ipak ovoga tjedna niste u mogućnosti posjetiti središnju Istru, ne brinite jer bogat program događanja traje sve do konca kolovoza i sigurni smo da ćete u njemu pronaći nešto za sebe. Podsjećamo i na sljedeći Full Moon Walk koji će se održati na području Lupoglava 01.08.

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku i Instagramu.

Pročitajte još...