Turističkoj zajednici središnje Istre HTZ dodijelio gotovo 530 tisuća kuna potpora za projekte

Facebook
Twitter
LinkedIn

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) u veljači je na „Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2022. godini“ prijavila pet projekata. Na Javnome natječaju Hrvatske turističke zajednice ukupni je fond potpora bio 6.641.434,70 kn, a TZSI-ju je, kao jedinoj turističkoj zajednici područja u Istri, odobreno 528.524,40 kn potpora za ovogodišnje projekte.

Hrvatska je turistička zajednica (HTZ) na sjednici turističkog vijeća održanoj 30. lipnja 2022. godine usvojila Odluku o dodjeli potpora za projekte udruženih turističkih zajednica. Temeljem navedene Odluke, Turističkoj zajednici središnje Istre za prijavljene je projekte dodijeljeno ukupno 528.524,40 kuna.

Na Javni natječaj koji je zaključen 28. veljače 2022. godine Turistička zajednica središnje Istre kandidirala je pet projekata te je za financiranje odobreno svih pet. Najviši iznos financiranja dodijeljen je projektu Digitalni nomadi – Živi i radi u središnjoj Istri (182.000,00 kn), slijedi zatim projekt Otkrij središnju Istru (137.322,40 kn), Razvoj ponude aktivnog turizma središnje Istre – Obilježavanje pješačkih i biciklističkih staza (117.827,50 kn), Dizajn i razvoj digitalne platforme – web stranica TZP središnje Istre (78.374,50 kn) i Strategija upravljanja centrima za posjetitelje u središnjoj Istri (70.000,00 kn).

Financijska potpora HTZ-a od iznimnog je značaja za daljnje jačanje turističke sezone i daljnji razvoj općina u sastavu TZSI-ja, a isto tako HTZ time podupire formalno udružene TZ-ove, u ovom slučaju prvu tog tipa osnovanu u Hrvatskoj i još uvijek jedinu u Istri. Realizacijom sufinanciranih projekata područje Turističke zajednice središnje Istre, odnosno 9  JLS-ova koje obuhvaća, dobit će tri nove pješačke i jednu biciklističku stazu.

Također, TZSI će uskoro imati novo, modernizirano i poboljšano web sučelje, a za nekolicinu općina u svome sastavu (Općina Gračišće, Općina Lupoglav, Općina Sveti Petar u Šumi i Općina Tinjan) sastavit će i strategiju upravljanja centrima za posjetitelje kako bi se osigurala njihova samoodrživost. Projektom Digitalni nomadi – Živi i radi u središnjoj Istri nastavljamo promovirati središnju Istru kao idealno područje za digitalne nomade koji traže mir i zelenu oazu u kojoj će moći uživati u predahu od posla, kao i za sve ljubitelje dobre hrane i vina među digitalnim nomadima.

Posljednje, ali ne manje važno, svi gosti koji dolaze u središnju Istru ovoga će ljeta moći uživati u besplatnim razgledima gradića na području TZSI, kinu na otvorenom, Drive In kinu te koncertima kroz projekt Otkrij središnju Istru. Nadamo se da ćete uskoro posjetiti središnju Istru te da ćete osjetiti sve čari koje ona pruža.

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku, Instagramu, LinkedInu i Twitteru.

Pročitajte još...