Jeste li vidjeli neobičan novi rotor u Labincima koji će značiti manje gužve i sigurniju vožnju?!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U srijedu 5. srpnja 2023. pušten je promet kroz novi rotor u naselju Labinci, što je označilo povijesni trenutak za funkcioniranje lokalne zajednice, kao i korak naprijed u razvoju infrastrukture na području Općine Kaštelir-Labinci.

Kako ističu u Općini Kaštelir-Labinci, riječ je o modernoj raskrsnici projektiranoj s ciljem poboljšanja protoka vozila, smanjenja gužvi i povećanja sigurnosti na cestama. Istodobno, kružni tok u Labincima predstavlja simbol predanosti Općine stvaranju sigurnih i učinkovitih prometnih rješenja za sve mještane i posjetitelje. Novi rotor projekt je koji je realiziran kroz suradnju Županijske uprave za ceste Istarske županije, Općine Kaštelir-Labinci i stručnjaka koji su sudjelovali u njegovom stvaranju.

“Zajedno smo radili s ciljem osiguranja da ovaj rotor bude projektiran i izveden prema najvišim standardima i najnovijim smjernicama. Ova uspješna suradnja svjedoči o snazi naše zajednice i našoj sposobnosti da ostvarujemo velike projekte kad smo ujedinjeni. Otvorenje rotora u Labincima je korak naprijed prema boljoj budućnosti našeg mjesta. Neka ovo novo raskrižje bude simbol naše snage, inovativnosti i napretka. Uzbuđen sam zbog onoga što nam budućnost donosi, a zajedno ćemo nastaviti graditi općinu Kaštelir-Labince kao mjesto u kojem se ponosimo živjeti” – istaknuo je Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

U Općini ističu da najiskrenije zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a to su ŽUC Pazin, Cesta d.o.o. Pula, Učka konzalting d.o.o. Pazin, SafeMove obrt, Istarski vodovod Buzet, HEP Poreč, Hrvatski telekom, inženjeri, radnici, općinski vijećnici, mještani s područja općine i općenito  svi koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta.

Pročitajte još...